Zincirleme aşk

Afrodizyak etkisiyle bilinen incir, hem kadınların hem de erkeklerin yüzünü güldürüyor. İncirin sağlığa faydaları ise saymakla bitmiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Haziran 2016 Güncelleme 23 Haziran 2016, 01:08
Zincirleme aşk

İÇİNDEKİLER

Sindirim sorunlarından kemiklerin güçlenmesine kadar birçok derde deva olan incir, afrodizyak etkisiyle de çiftlere mutluluk veriyor. İncirin sağlığa faydalarını uzmanlar şöyle anlatıyor...

Tansiyon: İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Potasyum tansiyonun (kan basıncının) dengelenmesine yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde tansiyonu ve buna bağlı olarak gelişen kalp ve damar hastalıklarını önler.

Kabızlık: Özellikle kurutulmuş incir bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı gıdalar arasındadır.

Diyabet: İncir, gıdalardan alınan şekerin sindirimini ve vücut tarafından emilimini yavaşlatır. Bu özelliği ile Tip-2 diyabet hastalarına öneriliyor.

Kemik sağlığı: Magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren incir kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.

Kalp sağlığı: İncir yaprakları trigliseritleri (kanda bulunan yağ formu) düşürür.

Meme kanseri: İçerdiği lif sayesinde meme kanserine yakalanma riskini düşürüyor.

Kolesterol: İncirde bulunan pektin (suda çözünen lif) sindirim sistemine girdiğinde fazla kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

Akne: Ezilmiş taze inciri yüzünüze sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin. Cildiniz ışıldayacaktır. Boğaz ağrısı: 1-2 adet kuru inciri 2 çay kaşığı balla sıcak suda karıştırıp için.