Ceviz ve muz aşkına

Birçok kişinin ortak derdi olan kısırlık, çaresiz değil. Uzmanlar, tüketilecek gıdaların doğurganlığı artıracağını belirterek, sarımsak, muz ve cevizi önerdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2016 Güncelleme 21 Haziran 2016, 00:00
Ceviz ve muz aşkına

İÇİNDEKİLER

SARIMSAK: Bileşiminde A, B ve C vitamini, kükürtlü bir uçucu yağ ve bol sülfür bulunuyor. Salgın hastalıkların yayılmasını engelliyor. Kanser ve damar hastalıklarına karşı da insanları koruyor. Kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor. Güç veriyor. Cinsel organlara giden kanın akışını hızlandırıp sperm kalitesini artırıyor.

MUZ: Zengin potasyum içeriği ile kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Sindirimi düzenlemesi ve kabızlığa iyi gelmesi de faydaları arasındadır. Hücrelerin ömrünü uzatır, yaşlanmayı ve vücudun erken kırışmasını önler. Kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltır. Muzun içerisinde bulunan nadir bir enzim cinsel hormonları düzenliyor. Ayrıca B1, A ve C vitamini ihtiva ettiği için vücudun sperm üretimini destekliyor.

CEVİZ: İçerisindeki yağ profili ve magnezyum sayesinde zihinsel fonksiyonların işlevselliğini artıran ceviz, egzama hastalığından Alzheimer'a kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Barındırdığı arganin maddesi sperm üretimini destekliyor. Semen hacmini de artırıyor. Ayrıca Omega-3 deposu olan bu yiyecek kan akışını hızlandırıyor.