Türkiye resmen yanıyor!

Türkiye'de yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Adana'da termometreler 51 dereceyi gösterdi.

Giriş Tarihi 19 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2016, 17:43
Türkiye resmen yanıyor!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Vatandaşlar sıcak havadan korunmak için sahillere ve park yerlerine akın etti.

Antalya ve ilçelerinde etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar plajlara akın etti.

Hava sıcaklığının 40 derece, deniz suyu sıcaklığının 24 derece olarak ölçüldüğü Antalya'da yerli ve yabancı turistler sahillerde serinlemeye çalıştı.

DENİZLİ'DE SON DÖNEMLERDEKİ EN YÜKSEK SICAKLIK
Denizli'de mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, haziran ayında son dönemlerdeki en yüksek değerlerine ulaşarak, dün 42,9 dereceye çıktı.

İl Meteoroloji Müdürü Oğuz Ali Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beklendiği gibi hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiğini belirtti.

Denizli'de son 9 yılda haziran ayında hava sıcaklığının en yüksek değerinin 42,4 olarak tespit edildiğini bildiren Avcı, dün ise 42,9 derece olarak ölçüldüğünü vurgulayarak şöyle konuştu:

"Denizlimizde 1970-2015 yılları arasında haziran ayı ortalama sıcaklığı 38, ortalama en yüksek sıcaklık 40,1 derece olarak ölçülürken, hava sıcaklığı bugün 42,2 derece olarak ölçüldü. Kentteki hava sıcaklığının 24 Haziran Cuma gününe kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor."

GÜNEŞ ALTINDA 51 DERECE
Doğu Akdeniz'de hava sıcaklığının giderek arttığı Adana'da sokak ve caddeler boş kaldı, Mersin'de ise serinlemek isteyenler denize akın etti.

Mersin ve Adana'da sıcak hava, etkisini bugün de sürdürdü. Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü verilerine göre Adana'da sıcaklık 38-40 derece ölçüldü, gün boyu güneş altında kalan parklarda bulunan termometreler ise 51 dereceyi gösterdi.

Bazı vatandaşlar ise sıcak havadan korunup serinlemek için camilere koştu. Adana'nın en büyük camisi Sabancı Merkez Camisi, sıcak havadan korunmak isteyen vatandaşları ağırladı.

Camiye gelen birçok vatandaş halıların üzerine yatarak dinlenmeyi ve uyumayı tercih etti, çocuklar ise ibadethanenin içinde oyun oynadı.

MERSİN'DE HAVA 36 DERECE
Bölgede sıcak havanın etkili olduğu Mersin'de ise vatandaşlar serinlemek için sahilleri tercih etti.

Kentin UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan turizm merkezi Kızkalesi'nde sıcak havanın etkisiyle yoğunluk yaşandı, vatandaşlar denize girerek vakit geçirdi.

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının 36, deniz suyu sıcaklığının ise 25 derece olduğunu belirterek, havaların ısınmasıyla bölgede hareketlilik yaşandığını söyledi.

SAKARYA'DA VATANDAŞLAR SAHİLLERE AKIN ETTİ
Hava sıcaklığının 28 derece ölçüldüğü Zonguldak ile 34 derece sıcaklık kaydedilen Sakarya'da vatandaşlar, sahillere ve havuzlara akın etti.

Sakarya'da vatandaşlar, özellikle serinlemek için Karadeniz sahilinin yanı sıra Sapanca Gölü kıyısındaki alanlara yöneldi.

Çocuklar göle girerken yetişkinlerin ise park ve bahçeleri tercih ettiği görüldü.

Zonguldak'ta da hava sıcaklığı ve nemin artmasından bunalan vatandaşlar, hafta sonunu fırsat bilerek aileleriyle havuzların yanı sıra Kapuz, Değirmenağzı ve Ilıksu plajlarını tercih etti.

KOCAELİ'DE MAVİ BAYRAKLI PLAJA BÜYÜK İLGİ
Hava sıcaklığının 35 derece ölçüldüğü Kocaeli'de vatandaşlar sahillerde, 37 derece ölçüldüğü Bolu'da havuz ve parklarda serinlemeye çalıştı.

Kocaeli'de vatandaşlar, serinlemek için Marmara Denizi ve Karadeniz kıyılarındaki mavi bayraklı sahillerin yanı sıra Sapanca Gölü kıyısındaki alanları tercih etti. Merkeze yakınlığı dolayısıyla mavi bayraklı Karamürsel Altınkemer Plajı'na yoğun ilgi gösterildi.

Hava sıcaklığının 37 dereceye ulaştığı Bolu'da da sıcak havadan bunalanlar havuzlarda ve şehir merkezine 13 kilometre uzaklıktaki Gölcük Tabiat Parkı'nda serinlemeye çalıştı.

İNCİRLİOVA'DA 44,4 DERECE SICAKLIK
Aydın'da termometrelerin 42 dereceyi göstermesiyle vatandaşlar parklarda oturmayı tercih etti, Kuşadası ve Didim ilçelerinde plajlarda yoğunluk yaşandı.

Sıcak havanın etkili olduğu illerden Aydın'da kent merkezinde termometreler 42 dereceyi gösterdi.

Aydın il merkezinde dün 42,5 derece kaydedilen hava sıcaklığının İncirliova'da ilçesinde ise 44,4 derece ölçüldüğü bildirildi.

BALIKESİR'DE YÜKSEK NEM HİSSEDİLEN SICAKLIĞI ARTIRDI
Balıkesir'in Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ilçelerini de kapsayan Edremit Körfezi'nde hava sıcaklıkları 40 dereceyi buldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edremit Körfezi'nde aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, serinlemek için deniz kıyılarını doldurdu. Bazı vatandaşlar ise günü yeşil alanlarda ya da kapalı ve klimalı ortamlarda geçirmeyi tercih etti.

Termometrelerin 40 dereceyi gösterdiği bölgede, nem oranının fazla olması hissedilen sıcaklığı artırdı.