Kekik çayı iç şişme hiç

Hemen herkesin ortak derdi olan şişkinlik, gaz ve hazımsızlık dert olmaktan çıkıyor. Uzmanlar, limonlu su ile melisa, kekik ve zencefil çaylarının rahatlatıcı olduğunu söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mayıs 2016 Güncelleme 03 Mayıs 2016, 00:00
Kekik çayı iç şişme hiç

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de 7'den 70'e hemen herkesin ortak derdi olan şişkinlik, gaz ve hazımsızlık problemlerine doğal besinler çare oluyor. Uzmanlar, mucizevi besinlerle hazırlanan kürlerin bu dertlerden müzdarip olanların imdadına yetiştiğini belirterek şu önerilerde bulunuyor:

Sabah aç karnına yarım bardak oda sıcaklığındaki taze su içerisine tam bir limonun suyunu sıkıp için. Ardından 2-3 dakika evin içerisinde dolaşın. Eğer şişkinlik devam ederse öğleden sonra da aynı uygulamayı tekrar edin.

Eğer limon suyu kullanamıyorsanız 1 su bardağı kaynar su içerisine 1 tutam melisa (oğul otu) koyun. 5-6 dakika demleyip için.

Yemek yaparken kimyon, kakule, karanfil, kişniş tohumları, dereotu, rezene, sarımsak, zencefil, mercanköşk, hardal, maydanoz, adaçayı, kekik kullanın.

Bağırsakların düzenini bozan ve karın şişkinliğine yol açan unsurlar, yağlı besinlerin yarattığı hazım zorluğu, yiyeceklerin hızlı ve iyi çiğnenmeden yenmesi, asitli içecekler, hareketsizlik ve stres gibi unsurlardır. Bu sıkıntılardan sizi kurtaracak şifalı bitkiler ise; melisa, anason, meyan, zencefil, havlıcan, kekik, adaçayı, papatya yağıdır.

* Melisa: Beyin, kalp, rahim ve sindirim sistemi üstünde etkildir. Spazm çözücüdür. Ruhsal ve fiziksel sakinleştiricidir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsak gazlarını giderip parazitlerini düşürür.

* Anason: Mideyi kuvvetlendirir. Mide-bağırsak gazı gidericidir. Hazımsızlığı önler.

* Meyan: Bağırsak gazlarını giderir, spazmını önler. Bronş ve yemek borusu spazmlarını giderir. Sindirime yardımcı olur. Mide ülserini önler ve tedavi eder.

* Zencefil: Sayısız faydasına ek olarak sindirimi düzenler. Kolesterolü düşürür. Besin zehirlenmesini önler.

* Havlıcan: Romatizma ağrılarını hafifletir. Gaz problemini giderir. Balgam söktürür.

* Kekik: Bağırsak gazlarını giderdiği gibi, idrar söktürür, spazmı giderir. Balgam söktürür. Hazmı kolaylaştırır. Mikrop öldürür. Bağırsak kurtlarını düşürür.

* Adaçayı: Mide ve bağırsak gazlarını giderir. Mide bulantısını keser. Hazımsızlığı önler. Boğaz ve bademcik rahatsızlıklarına, diş eti iltihaplarına iyi gelir. Göğsü, yumuşatır. Astıma iyi gelir. Mikrop öldürücüdür.