Kanserle doğal savaş

Çağın hastalığı kanser herkesi korkuturken; ABD’li uzmanlar kabusla mücadele eden bazı doğal gıdaları açıkladı. Listenin başını ise ıspanak ve karnabahar çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2016 Güncelleme 01 Mayıs 2016, 00:00
Kanserle doğal savaş

İÇİNDEKİLER

KARNABAHAR: İçerisindeki antioksidanlar ve kükürt her türlü kanserin gelişimini önlüyor.

BROKOLİ: Kanserle mücadele eden en iyi biyoaktif bileşikleri içerir. Özellikle meme kanserinden koruyor.

LAHANA: Mümkün olduğunca çiğ tüketilmesi öneriliyor. Bu sağlıklı sebze kanserle mücadele ediyor.

PATATES: Kalorisi yüksek olduğu için haftada en çok 2 kez tüketilmesi gerekiyor. Kanser hücreleri üzerinde baskılayıcı rol oynuyor.

YOSUN: Antikanserojen özellikleri ile dikkat çekiyor.

MANTAR: İçerisindeki bileşenler kanserle mücadelede önemli etki gösteriyor.

AHUDUDU: Yüksek miktarda ellag asidi içeriyor. Bu asit kanserli hücreleri öldürüyor.

PAPAYA: Şeker oranı yüksek olan papayadaki bazı maddeler de kanserle mücadele ediyor.

LİMON: Aç karnına her gün ılık limonlu bir bardak su içmek kansere karşı koruma sağlıyor.

BİBERİYE: Karnozol, karnosik asit, ursolik asit ve rozmarinik asit içeren biberiye özü kanseri vücuda yaklaştırmıyor.

SARIMSAK: Birçok yararı olduğu bilinen sarımsak aynı zamanda kanseri kovuyor.

FINDIK: Selenyum zengini fındıktan her gün en az 10 tane yemek gerekiyor.

ZERDEÇAL: Kanser hücresi gelişimini önlüyor.

YEŞİL ÇAY: İçerdiği güçlü bileşenlerle kanser riskini düşürüyor.

DOMATES: Likopen zengini domates kanserle mücadelede başrol oynuyor.

PORTAKAL: En güçlü bileşenleri kabuğunda bulunuyor. Bu nedenle kabuğunu da tüketmek gerekiyor.

YABAN MERSİNİ: Zengin içeriğiyle kanseri önlemede etkili oluyor.