Ağız kokusu kanser habercisi

Sosyal ve özel hayatı vuran ağız kokusu, kanser başta olmak üzere diyabet, böbrek ve karaciğer hastalıklarının da habercisi olabiliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2016 Güncelleme 28 Nisan 2016, 00:10
Ağız kokusu kanser habercisi

İÇİNDEKİLER

Erkeklerde daha sık görülen ağız kokusu özel ve sosyal hayatı vuruyor. Memorial Dicle Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Adil Çınar Akkaynak, ağız kokusunun sadece ağız bakımının ihmal edilmesine bağlı olarak değil, çeşitli hastalıklar sonucu da gelişebildiğine dikkat çekerek, mutlaka uzman yardımı alınması gerektiğini vurguluyor.

'SEBEBİNE BAKIN'
"Nefes kokması olarak da adlandırılan bu durum, boğaz enfeksiyonu, diyabet, böbrek ve karaciğer hastalıkları, uzun süre aç kalmak, reflü gibi nedenlerle ortaya çıkabileceği gibi solunum ve sindirim sistemi kanserlerinin de habercisi olabilir"" diyen Dr. Akkaynak, şöyle konuşuyor:

BAKTERİLER...
"Ağızda artan bakteri sayısı kokuya yol açabilir. Kırmızı et, süt ve süt ürünleri gibi proteinden zengin besinler bakterilerin oluşmasında etkilidir. Alkol, sigara, kafein bazlı içecekler de ağız kokusu yapar. Alınan tüm önlemlere rağmen ağız kokusu sürüyorsa altında ciddi hastalıklar aranmalı."