Gülmek sizi yaşatıyor

Güne gülerek başlamak sağlık üzerinde inanılmaz olumlu etki yaratıyor. Öyle ki, şekeri düşürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor, kan akışını düzenliyor, uykusuzluğa bile iyi geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2016 Güncelleme 25 Nisan 2016, 00:00
Gülmek sizi yaşatıyor

İÇİNDEKİLER

Eskilerin hep söylediği, 'Bir kahkaha bir kilo pirzolaya eşdeğer' sözü doğru çıktı! Uzman Psikolog Merve Saraçoğlu, "Gülünce yüz ve vücut kasları esner. Nabız ve tansiyon artar. Daha hızlı nefes alıp veririz. Dokularımıza daha fazla oksijen göndeririz" dedi. Saraçoğlu, gülmenin sağlığa etkilerini şöyle anlattı...

*
DAMARLAR AÇILIYOR: İnsanlara komedi-dram türünde filmler izletilip damarlar üzerindeki etkileri izlendi. Gösterim sonrası komedi izleyenlerin damarları normal hareket ederken, dram izleyenlerin damarları kan akışını kısıtlayacak şekilde gerildi.

*
GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK: Çalışmalar, mizahı kullanma becerisinin vücuttaki enfeksiyonla savaşan antikor düzeyini yükseltebileceğini ve bağışıklığı güçlendirebileceğini gösteriyor.

*
DİYABETE ETKİLİ: Diyabeti olan 19 kişi önce sıkıcı seminere gönderildi. Ertesi gün komedi filmi izlettirildi. Film sonrası grubun kan şekeri düzeyinin düştüğü görüldü.