Grip ayvayı yedi!

A ve B vitamini zengini ayvanın meyvesi kadar çekirdeği, çiçeği ve yaprağı da şifa veriyor. Gripten koruyup, öksürüğü kesiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2016 Güncelleme 08 Şubat 2016, 00:00
Grip ayvayı yedi!

İÇİNDEKİLER

KIŞ mevsiminin gözde meyvesi ayvada yok yok! Çiçeği, çekirdeği, yaprağı ve kabuğu da en az meyvesi kadar sağlığa fayda veriyor. İstanbul Şişli Florence Nightingale Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, "Ayva yaprağı çayı, özellikle öksürüğe iyi gelmektedir. Boğazı yumuşatarak, grip ve nezlenin çabuk iyileşmesini sağlar. Ayva yaprağını 80 derece suda demleyerek hazırlanan çay günde en az 1 defa içilmelidir" diyor.

BOL BOL TÜKETİN
Ayva çekirdeğinin, boğaz ağrısında, öksürükte, ishalde, mide ve bağırsak hastalıklarında, 1 su bardağı suda 15 dakika kaynatılıp içildiğinde çok yararlı olduğunu söyleyen Dr. Tapan, özellikle grip ve soğuk algınlığı yaşayanların bol ayva yemesini öneriyor. Dr. Tuba Kayan Tapan, ayvanın diğer faydalarını şöyle anlatıyor: "Kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıklarına faydalıdır.Kanı temizler, çarpıntıyı dindirir..."