Doğurganlık parmak ucunuzda

Bebek sahibi olmak için önce doğurganlığı artırmak gerek. Kadınların adet dönemi dışında özel yağlarla yapacağı 15 dakikalık masaj, bu konuda olumlu sonuçlar veriyor; yumurtalık kisti riskini düşürüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2016 Güncelleme 07 Şubat 2016, 02:01
Doğurganlık parmak ucunuzda

İÇİNDEKİLER

TAKVİM'in doğal yollarla annelik yolunun açılmasını sağlayacak dizisinin bugünkü bölümünde yine çok özel öneriler yer alıyor. Kendilerine 'doğurganlık timi' diyen 4 ABD'li uzmana göre, günde 15 dakikanızı ayırarak yapacağınız 'doğurganlık masajı' sayesinde hamile kalma şansınız artıyor. Adet döneminde yapmamanız gereken masaj, sadece doğurganlık şansınızı arttırmakla kalmıyor yumurtalık kistlerini de önlemede etkili oluyor. Uzmanlar, doğurganlık masajı yaparken dikkat etmeniz gereken hususları ise şöyle sıralıyor:

Masaj yaparken rahim ve göbek çevrenize hafifçe bastırın. Masaj sırasında kesinlikle canınızı yakmayacak şekilde baskı uygulayın.
Masajı uygularken el hareketleriniz mutlaka dairesel olmalıdır.
Sağ ve sol yumurtalıklarınıza ayrı ayrı masaj yapmanız şart.
Kaburga kemiklerinizin altından başlayarak yumurtalıklarınıza doğru yapacağınız masaj, günde 15 dakika olmalı.
Yemeklerden en az 1.5 ya da 2 saat sonra masaj yapmalısınız.

MASAJIN FAYDALARI
Durgun ve pis kanın vücuttan atılmasını sağlar.
Adet sancılarını önleyip adet görmenizi düzene sokar.
Karaciğerin hormon üretimini dengeler.
Endokrin yani iç salgı bezlerinin oluşturduğu sistemin iyi çalışmasını sağlar.
Üreme organlarına kan akışını arttırıp hızlandırır.
Stresi azaltır.
Varsa göbek bölgenizdeki yara izlerini azaltır.
Hormonal dengeyi düzenler.

SICAK SU KOMPRESİ
Hamile kalmayı kolaylaştırmak ve doğurganlığı arttırmak için başvurulması gereken bir farklı yöntem de, karın bölgesine sıcak su kompresi uygulamak. Bu uygulama rahim bölgesindeki olası iltihabın azalmasına yardımcı olur. Yalnız bu uygulamayı adet döneminde yapmayın, aksi halde regl ağrınız artacaktır.

OVMA ETKİLERİNİ ARTTIRAN YAĞLAR:
Uzmanlar, masajın düzenli yapılması kadar masaj sırasında uygulanacak doğru yağ seçiminin de çok önemli bir faktör olduğunu söylüyor. Bunun için mutlaka doğurganlığı arttırmadan karaciğerden rahme kadar birçok organ için faydalı olan yağları seçmelisiniz. Yağları kullanırken 20 damlayı geçmeyin. Nergis yağı, civanperçemi yağı, lavanta yağı, sardunya yağı, mercanköşk yağı, gül yağı, zencefil yağı, greyfurt yağı, adaçayı yağı.


BUĞU YAPMANIN MUCİZEVİ GÜCÜ
Daha çok grip olduğumuz zaman başvurduğumuz buğu yöntemi, hamileliğe giden yolda da etkili sonuç veriyor. Doğru bitkileri seçerek yapacağınız buğu, hamilelik önündeki engelleri ortadan kaldırmanızı sağlıyor. Doğurganlık için papatya buğusu, turna gagası buğusu, mercan köşk buğusu, adaçayı buğusu, lavanta buğusu ve yasemin buğusu yapın. Buğu yaparken bu yağlardan 10 damlayı 3 su bardağı sıcak suyun içerisine ilave edin.

SOĞAN KÜRÜ
Bu kürü yaparken kırmızı değil, kabuğu kahverengi içi beyaz soğan kullanacaksınız. 1 soğanı 4-6 parçaya bölün. 2 su bardağı içme suyunda 5 dakika kaynatın. Öğle ve akşam yemeklerinden önce soğan suyunu için. Her gün taze olarak hazırlayacağınız soğan suyunu 30 gün boyunca günde 2 kere için. Soğan kürüne adet bitiminden 7 gün sonra başlayın.

SÜPER BESİNLER
Yumurtalık sağlığınızı koruyup yumurta kalitenizi arttıran beslenme düzeninizin olmazsa olmaz süper besinleri şöyle:

YAĞSIZ YOĞURT:
Haftada en az 3 ile 5 porsiyon yağsız yoğurt tüketerek sadece yumurtalıkların sağlığını korumakla kalmaz vajinal enfeksiyonları da önleyebilirsiniz. Uzmanlara göre yoğurdu özellikle kahvaltıda tercih etmek sağlığa olumlu etkisinin daha fazla olmasını sağlar.

SOĞUK SU BALIKLARI:
Somon, orkinos ve sardalya gibi soğuk su balıkları, içerdikleri asitler sayesinde sadece yumurtalıkların sağlığı için değil kalpten beyin sağlığına kadar birçok açıdan etkilidir. Haftada 2-3 porsiyon tüketmelisiniz.

FASULYE:
Haftada 3-4 porsiyon fasulye tüketerek hormon dengenizi düzenler, göğüs kanserine yakalanma riskini azaltır ve kadın sağlığıyla ilgili birçok sorunun önüne geçebilirsiniz.

DOMATES, KARPUZ, GREYFURT, KAN PORTAKALI:
Haftada en az 3 ile 5 porsiyon bu besinlerden tüketerek 2 aylık bir süreçte yumurta sayınızı yüzde 10 arttırmanız mümkün.

D VİTAMİNİ:
Haftada en az 3 yumurta tüketip günde 1 çay kaşığı balık yağı içerek, hamilelik için büyük bir fayda sağlayacaksınız.

YARIN: CİNSELLİK VE BABA OLMAK İSTEYEN ERKEKLERE ÇOK ÖZEL BESLENME TÜYOLARI...

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN