Göbek düşmanları

Dümdüz bir karına sahip olmak sanıldığı kadar zor değil! Bunun için göbeğin her bölümünde ayrı etki gösteren ve yağları yakan gıdaları tüketmek gerekiyor. İşte yağ düşmanı gıdalar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2016 Güncelleme 04 Şubat 2016, 00:30
Göbek düşmanları

İÇİNDEKİLER

YEŞİL ÇAY MUCİZESİ
Vücuttaki yağ yakımını hızlandıran yeşil çay, göbeğin sağ üst kısmındaki yağlarda etkili oluyor. Ancak şeker kullanmamak gerekiyor. İstenmeyen yağların yakılması için günde birkaç fincan yeşil çay içmek yeterli oluyor. Yeşil çay aynı zamanda kolesterolü düşürüyor, tansiyonu ayarlıyor.

ÇİĞ BADEM
Ara öğün olarak günde 15 badem yiyenler hızlı kilo veriyor. Bel çevresindeki yağlar eriyor, daha çabuk incelme sağlanıyor. Uzmanlar bademin tok tuttuğunu, bağırsak hareketlerini artırdığını vurguluyor.

YEŞİL SEBZELER
Vitamin ve mineral deposu olan yeşil sebzeler içerdikleri lif nedeniyle karnın sağ yan tarafındaki yağların yakılmasında etkili oluyor. Sindirim sistemini etkin olarak çalıştırırken, aynı zamanda tok tutarak kilo vermeyi sağlıyor.

YUMURTA
Yüksek oranda demir, çinko, kalsiyum, folik asit ve protein içeren haşlanmış yumurta bu özellikleriyle kasları güçlendiriyor. Karnın sağ alt kısmındaki yağların yakımını hızlandırıyor. Kansızlığa iyi geliyor, kalbi koruyor, enerji veriyor.

ET
100 gram kırmızı ette 15 ila 20 gram protein bulunur. Yağsız kırmızı et göbekteki yağı eritip, enerji verir. Zihinsel gelişmeyi sağlayan, şişmanlığı önleyen kırmızı et aynı zamanda kansızlığı önler. Ancak sınırlı miktarda tüketmek gerekiyor.

TAHIL
Özellikle göbekteki yağlanmayı önleyen, bu bölgedeki yağları yakan kepekli tahıllar hipertansiyon, kolesterol ve şeker hastalığını önlüyor. Kepekli tahıllar metabolizmayı hızlandırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

AVOKADO
Yağ yakımını hızlandıran avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar. Cildin yenilenmesine yardımcı olur. Hücre koruyucu ve antioksidandır. Bağışıklığı güçlendirir.

SİYAH ÇİKOLATA
İçeriğindeki flavonoidler, göbeğin orta kısmındaki yağların yakımında etkilidir. Kakao oranı yüksek bitter çikolata UV ışınları emerek cildin pürüzsüz ve sağlıklı olmasına yardımcıdır. Özellikle rejim yapanların diyetlerinin bir parçası olarak da görülebilir. Kalp ve inme riskini düşürür, iyi huylu kolesterolü artırır.

ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağ bulunan doymuş yağ asitleri sayesinde hiçbir egzersize ihtiyaç duyulmaksızın 1 ayda 1-2 kilo verilebilir. Üst karın bölgesindeki yağları yakan zeytinyağı, vücutta yağ depolanmasını engeller. Saç ve cildi güzelleştirir. Diyabete, tansiyona iyi gelir. Kolesterolü düşürür, kemikleri güçlendirir.

LİF DEPOSU YULAF
Yulaf, yapısındaki çözünür lifler sayesinde kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Sindirim sürecini yavaşlatıp, uzun süre dolgunluk hissi verir. Pişmiş yulaf, karın bölgesindeki yağları yakar. Obezite riskini azaltır. Kanser gibi birçok hayati hastalığa karşı koruma sağlar.