Lopez'e kulak ver kinoa ve acı ye

Fiziğiyle her kadını kıskandıran Jennifer Lopez, son dönemde 'kinoa' ile form tutuyor. Günde en az 8 saat uyuyan 46 yaşındaki yıldızın diğer zayıflama tavsiyeleri 'acı biber', 'buzlu su' ve 'sebze çorbası'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ocak 2016 Güncelleme 19 Ocak 2016, 01:36
Lopez’e kulak ver kinoa ve acı ye

İÇİNDEKİLER

46 yaşında ve ikiz annesi olmasına rağmen tüm kadınları kıskandıran bir fiziğe sahip olan Jennifer Lopez, formda kalma sırlarını anlattı. Dünyaca ünlü yıldızın uyguladığı yeni beslenme programına göre Lopez de son dönemin popüler tahılı 'kinoa'yı diyetinin olmazsa olmazı yaptı. Sadece yediklerine değil hayat tarzına da çok önem veren Jennifer Lopez, günde en az 8 uyumayı ve kafeini asla tüketmemeyi yaşam biçimi haline getirdi. Kendi formu kadar ikizlerinin de sağlığını düşünen Lopez, "O yüzden dolabımızdan yeşil sebzeler asla eksik olmaz" dedi. kapatan seksi yıldız, sebze çorbası içerek selülite karşı da önlem alıyor.

KİNOA VE ACI YE
Akşam yemeklerini 18.30'da yiyor.
Sigara ve kafein asla tüketmiyor.
Günde en az 8 saat uyuyor. Haftada 1 kez de 10 saat uyumaya özen gösteriyor.
Her gün mutlaka acı biber tüketiyor.
Gün içerisinde çok acıktığında haşlanmış yeşil sebzeler tüketiyor.
Spor yapmaya fırsat bulamadığında yarım saat ip atlıyor.
Günde bol su içen Jennifer Lopez'e göre buzlu su daha çok kalori yakıyor.
Tatlıdan ve özellikle beyaz şekerden uzak duran Jennifer Lopez, canı çok tatlı istediğinde kepekli undan yapılmış tarçınlı kurabiye yiyor.
Jennifer Lopez'in bir diğer tüyosu ise yemeklerden önce sebze çorbası tüketilmesi. Bu sayede iştahını azaltan seksi şarkıcı, sebze çorbasının selülitle savaşmada da etkili olduğunu söylüyor.

JENNİFER LOPEZ'İN 1 GÜNLÜK DİYET PROGRAMI ŞÖYLE:
Sabah:
Kakaolu kinoa sütü

Öğle:
Izgara somon ve yanında haşlanmış kabak, brüksel lahanası, brokoli ve biber

Akşam:
Kinoalı tavuk Izgara sebze

OLMAZSA OLMAZI: ACI BİBER
Jennifer Lopez, hem formunu korumak hem de cinsel hayatını canlandırmak için mutlaka yemeklerine acı biber kattığını söylüyor. Zayıflamak için yapılan birçok diyet listesinde yer alan acı biber, içindeki maddeleri sayesinde daha hızlı kalori yakılmasına sebep oluyor.

LOPEZ'İN MUCİZE İÇECEĞİ

2 bardak çilek
1 bardak böğürtlen
1 bardak frambuaz
1 bardak yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı limon suyu
1/2 bardak buz
Tüm malzemeleri blender'da karıştırıp tüketebilirsiniz.

GENÇLİK İKSİRİ KİNOA'NIN FAYDALARI SAYISIZ
Bir tahıl türü olan kinoa, protein açısından güçlü olmasının yanında tüm aminoasitleri, A, B, C, D, E ve K vitaminlerini içeriyor. Kinoa, protein bakımından zengin olması ve yüksek oranda besin lifi içermesinden dolayı diyetlerde sıkça tercih ediliyor. Kinoa, genellikle pirinç ile aynı şekilde pişirilir ve çok çeşitli yemeklerde kullanılır. Yaşlanmayı da geciktiren kinoa, kemik ve dişleri de güçlendiriyor.

Yarın: 'Açlık Oyunları'nın yıldızı Jennifer Lawrence nasıl hızlı kilo veriyor?

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN