İnatçı yağlara kurabiyeli veda

Bel çevresindeki yağlardan keyifli bir şekilde kurtulabilirsiniz. Dr. Mehmet Öz'ün 7 gün kahvaltıda tüketilmesini istediği kurabiye sayesinde inatçı yağlarla vedalaşabilirsiniz...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ocak 2016 Güncelleme 17 Ocak 2016, 01:34
İnatçı yağlara kurabiyeli veda

İÇİNDEKİLER

Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz, 2 haftada 9 kilo verdiren diyetinde bugün bel çevresinde biriken yağlardan kurtuluşun yollarını anlattı. Kadın-erkek birçok kişinin 'Ne yapsam belim incelmiyor' diye şikayet ettiği bu yağlara karşı çok özel bir kurabiye tarifi veren Dr. Öz, işin sırrının kurabiyeyi 7 gün boyunca sabah kahvaltılarda yemek olduğunu söyledi. Dr. Öz, "Güne bu yağ yakan kurabiyeyle başlayarak bel ve göbek bölgesindeki inatçı yağlarla vedalaşmanız mümkün" dedi.

ZAYIFLAMAYI HIZLANDIRAN TÜYOLAR
* Hazır salata sosları, kalori yükü olabilir. Kendi sosunuzu hazırlayın, sprey uçlu bir şişede saklayın. Böylelikle yeşillikli salatanıza fazla sos kullanma olasılığını ortadan kaldırmış olacaksınız.

* Bir avuç tuzsuz kabak çekirdeği, gün ortasında atıştırmak için çok iyi bir alternatiftir. Magnezyum deposu olduğu gibi, tansiyonu düşürmede de yararı olur.

* Pişireceğiniz eti önceden dövmek, daha sağlıklı porsiyonlar hazırlamanızı sağlar. Görsel olarak daha uzun sürede tüketilmesinde etkili olur.

* Kalori dostu meyve ve sebzeleri sezonunda yerseniz, daha lezzetli olacaklardır; böylelikle gerçek tatlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

* Diyet yapanlar arasında yapılan araştırmalar, sabahları karbonhidrat yüklü besinler yerine yumurta yemeyi tercih edenlerin, daha az acıktıklarını göstermiştir.

CİNSEL HAYATIN KATKISI BÜYÜK!
Mehmet Öz'e göre; yarım saatlik bir yatak odası keyfiyle yaklaşık 200- 250 kalori yakarak kilo verebilir, fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Yılda 100 kez yapılan cinsel birliktelik ile yaşlanmanın azaldığını ve cildin güzelleştiğini de söyleyen Dr. Öz, seksin kalp-damar sağlığının da en büyük dostlarından biri olduğunu belirtiyor.



KAHVALTI İÇİN ÖRNEK TARİF ISPANAKLI YUMURTALI
* 2 çay kaşığı zeytinyağı
*
Yarım arpacık soğanı
* 2 kase ıspanak
* 1 tutam kaya tuzu
*
1 yumurta
* Bir tutam toz biber
* Yarım kase yoğurt
*
1 dilim kepekli ekmek
Zeytinyağında önce soğan ardından ıspanakları bir tutam tuzla kavurun. Ardından aynı tavada ekmeği kızartın. Bu sırada az zeytinyağında yumurtayı dağıtmadan pişirin. Ekmeğin üzerine önce kavurduğunuz ıspanak ve soğanı, ardından yumurtayı şeklini bozmadan koyun. Yoğurtla servis edin.

YAĞ YAKAN LEZZET TOPLARI
2 fincan kadar haşlanmış nohut, 2 adet rendelenmiş havuç, 2 çay kaşığı maya, 1 çay kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber büyük bir kapta mikserden geçirilir. Sert ve akıcı bir kıvam elde edildikten sonra kurabiye kaplarına kaşıkla tek tek yerleştirilen hamurlar, üzerinde toplamda içine 2 çay kaşığına denk gelecek kadar haşhaş eklenerek hazır hale getirilir. Daha sonra 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir. Bu kek kahvaltıda yenilir.

ATIŞTIRMALIK PATATEŞ ŞİŞ
Patatesleri büyük küp halinde doğrayın. Hafif zeytinyağı ve içerisine katacağınız pul biber, kekik gibi baharatlarla marine edin. Ardından şişleri patateslerden geçirip fırına verin.



ÖĞLE VE AKŞAM YEMEĞİ IZGARA KARNA BAHAR
* 1 adet orta boy karnabahar
*
2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2-3 diş sarımsak
*
Yarım çay kaşığı karabiber
* 1 tutam tuz
Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuz karıştırılarak sos hazırlanır. Karnabahar dilimlerinin her iki yüzeyine de fırça ile sürülür. Izgarada pişirilir. Pişen karbabaharların üzerine tekrar hazırlanan sostan sürülür. Maydanoz ile süslenip servis edilir.

IZGARA SOMON
* Kişi sayısı kadar somon
* Yarım bardak yoğurt
*
2 limon (1 tanesinin suyu sıkılacak diğeri servis süslemesi için kullanılacak)
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
*
2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
* 1 çay kaşığı kişniş
*
1 çay kaşığı kimyon
* 2 adet defne yaprağı
*
Deniz tuzu
* Yarım çay kaşığı karabiber
*
Maydanoz
Tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. 1 saat buzdolabında bekletin. Her bir yüzünü 4-6 dakika pişirip servis tabağına alın. Limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.



GENÇLİK İKSİRİ YEŞİL İÇECEK
* 2 kase ıspanak
*
2 yeşil elma
* 2 salatalık
*
3 kereviz sapı
* 1 tutam maydanoz
*
1 tutam tarçın
* Yarım çorba kaşığı kabuğu soyulmuş taze zencefil kökü
*
Yarım limon suyu
Tüm malzemeleri rondodan geçirip günde 3-4 bardak tüketin. Dr. Mehmet Öz'e göre kilo aldırmayan ve doping etkisi yapan bu yeşil içeceğin formülü anti-aging ilacı olarak da kabul edilmekte. 8 ayrı sebze ile hazırlanan karışım, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendiriyor. İçindeki antioksidanlar uzun ve genç bir hayat sürmenize yardımcı oluyor.

CİLDİNİZİ DE KORUYUN
İşteDr. Mehmet Öz'den doğal botoks tarifi...

* 1/4 su bardağı yoğurt
*
Yarım muz
* 1 tatlı kaşığı bal
Muzu ezin. İçine yoğurt ve balı karıştırın. Bu maskeyi tüm yüze uygulayın. 15 dakika tutup sonra yüzünüzü yıkayın. Derin kırışıklarınızdan kurtulmak için ise, maskeyi yüzünüze uyguladıktan sonra, nemli orta ısıda bir bezle yüzünüzü kapatıp, 15 dakika bekleyin. Buhar cildinizi nemlendirecek, kırışıkları düzeltecek.

HAZIRLAYAN: ÖZGE GÜRCAN