Erkeğe acı kadına tatlı güç!

Cinsellikle ilgili sorunları olanların imdadına doğal gıdalar yetişiyor. Severek tüketilen, mutfaklardan eksik olmayan acı biber erkeklerde, çikolata ise kadınlarda afrodizyak etki yaratıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2016 Güncelleme 03 Ocak 2016, 00:00
Erkeğe acı kadına tatlı güç!

İÇİNDEKİLER

HER türlü hastalığın şifası olan sebzemeyveler, cinsel hayata da renk katıyor. Öyle ki, hemen herkesin tükettiği, ancak gerçek anlamda ne işe yaradığını bilmediği bazı gıdalar, cinsel güç ve isteği arttırıyor. Monoton bir cinsel yaşamdan ise kurtarıyor. Düzgün bir beslenme programının cinsel isteksizliğin üstesinden geleceğini söyleyen uzmanlar, her cinsin ayrı afrodizyak yiyecekleri olduğunu vurguluyor. İşte kadınlara ve erkeklere göre hazırlanan afrodizyak etkili diyet listesi...

AŞKTA ÇİNKO YAPIN...
* Erkek beslenmesinde acı biber bomba etkisi yaratıyor. Ayrıca nane, tarçın, kekik, vanilya, hardal, kereviz, ayçiçeği, greyfurt, susam, yumurta, kuşkonmaz, enginar, bezelye, badem, ceviz ve hindi eti de bol miktarda çinko içerir. Çinkonun cinsel arzuyu artırıcı etkisi vardır. Üstelik ucuz ve protein açısından da zengindir.

* Rokada bol miktarda demir ve C vitamini vardır. Enerjiyi yükseltir.

* Şalgam, Antep fıstığı ve fındık içerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamininden dolayı afrodizyak olarak kullanılır. Günde bir avuç fındık-fıstık isteksizliğe iyi geliyor.

*
Salatalık, kuşkonmaz, soğan, domates, fesleğen, karpuz, Hindistan cevizi, bal, pekmez, kivi, mango da cinsel isteği artırır. Salata ve yemeklerinizde bolca tüketilmesi öneriliyor.

ÇİKOLATA TATLILIĞI...
* Kadınların enerjisini yükselten gıdaların başında çikolata geliyor. Çikolata içeriğindeki şeker ve kalori nedeniyle uyarıcı ve keyif verici etki yaratıyor. Beyindeki serotonin seviyesini de artırıyor ve mutluluk hissi veriyor. Kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlı.

* Ahududu, yoğurt, kırmızıbiber, köri ve diğer baharatlar ile baharatlı yiyeceklerin kadınlar üstünde cinsel açıdan yararlı olduğu belirtiliyor.

* Her gün bir parça rezene tüketilmesi kadınlarda cinsel gücü artırıyor. Rezenenin tohumundan çay da yapılıyor.

* Ekşi gıdalar da kadınlarda etkili oluyor. Limon suyu, cinsel gücünün artmasına olumlu bir katkı sağlıyor.

BÖRÜLCE ATEŞİ
Fasulyeye benzeyen börülce, hem kadın hem de erkeklerde cinsel arzuyu artırıyor... C vitamini ve bitkisel protein açısından bir hayli zengin olan börülcenin bol miktarda yenilmesi tavsiye ediliyor. Uzmanlar, azot ve nişasta da içeren bu gıdanın sağlığa faydalarını şöyle sıralıyor...

* Göğüs ve akciğere faydalıdır.
*
İdrar tutukluğunu ve zorluğunu giderir.
*
Yanıklara sürülürse faydası görülür.
*
Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
* Kansızlığa iyi gelir.