Kilolara soğuk darbe!

Yaş ilerledikçe azalan metabolizma hızı, kilolara davetiye çıkartıyor. Diyetisyen Emre Uzun ise zayıflatacak önemli tavsiyelerde bulunuyor. İşte onlar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Kasım 2015 Güncelleme 24 Kasım 2015, 00:00
Kilolara soğuk darbe!

İÇİNDEKİLER

Kas yapın: 1 kilo kas 1 kilo yağdan çok daha fazla kalori harcamamızı sağlar. Ortalama yarım kilo yağ günde 15 kalori yaktırırken, yarım kilo kas 85 kalori kaybettiriyor.
Su için: Gün içerisinde minimum yarım litre su içilmesi kalori yakımını ortalama yüzde 30 arttırıyor.
Isıtıcıları kapatın: Netherland'de yapılan bir araştırmada genç erkekler 10 gün boyunca soğuk bir odada tutuluyor, bu erkeklerin 3 saatte fazladan 250 kalori yaktıkları ortaya çıkıyor.
7 saat uyuyun: Uykunun yeterli olmaması kilo alımına sebep olur. Ortalama 7 saat uyuyup öyle egzersiz yapmanız gerekiyor.
D vitamini depolayın D vitamini kas ve kemik metabolizması için gerekli olup yeterli D vitaminine sahip olmayanların kasları gelişemez.
Daha fazla protein tüketin: Proteinin çok iyi iştah bastırıcı özelliği vardır, ayrıca protein sindirilirken enerji harcandığından metabolizmanızı fişeklemeye yardımcı olur. Balık, yağsız yoğurt, yumurta, beyaz et tercih edin.
Har eket edin: İlgi çekici bir araştırmada, zayıf kişi ile obez bireyi karşılaştırdığında zayıf kişinin gün içinde fazladan 152 dakika hareket ettiği saptamıştır.
Kafein yeşil çaydan: Yeşil çaydaki kafein metabolizmayı hızlandıran faktörledendir.
Sağlıklı arkadaşlar : Bir araştırmada, obez arkadaşa sahip olanların yüzde 57 daha fazla obezite riski taşıdıkları ortaya çıkmıştır.
Probiyotikler: Bağırsak bakterileri metabolizmayı bütünü ile etkilerken, bağırsak florasını iyileştirerek daha fazla kalori yakmamıza yardımcı oluyor.