Papatya elma reflüye takla!

Ağrı, yanma hissi ve kramp gibi belirtilerle ortaya çıkabilen reflü, genç-yaşlı herkesi tehdit ediyor. Elma, muz ve papatya çayı tüketimi ise hastalığın tedavisinde yardımcı oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 00:17
Papatya elma reflüye takla!

İÇİNDEKİLER

Mide kapakçığının görevini yerine getiremeyecek hale gelmesi sonucu mide asidinin bu kapakçıktan dışarı kaçması reflü olarak adlandırılıyor. Verdiği rahatsızlıkla yaşam kalitesini ise ciddi anlamda düşüren reflü, boğazda hissedilen acı bir tat bırakıyor. Uzmanlar, "Bu sorunu ortadan kaldırmak için yapılması gereken ilk şey de beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesidir" diyor. Midede yanma, kramp ve ağrı hissiyle ortaya çıkan bu hastalıkta yapılacak doğal tedavi yöntemlerine dikkat çeken uzmanlar şu önerilerde bulunuyor:

PAPATYA ÇAYI:
Sindirim sistemi sorunlarına karşı
son derece etkili bir bitkisel tedavi yöntemi olduğundan, aynı zamanda reflü belirtilerini hafifletmek ve mideyi rahatlatmak adına da etkili bir şekilde kullanılabilir.

KANTORON YAĞI:
Reflüye iyi gelen bitkiler arasında en çok bilineni kantaron yağı olmaktadır. Reflüsü olan bir kişi her sabah aç karnına bir çay kaşığı kantaron yağı tüketirse, bu son derece rahatlatıcı bir yöntem olacaktır ve kişi gününü sıkıntısız geçirecektir.

MUZ:
Reflüye iyi gelen diğer meyve ise muzdur. Gün içerisinde bir tane muz tüketmek reflüye neden olan sebeplerin ortadan kalkmasını sağlar. Lif içerdiğinden dolayı muz aynı zamanda mide ve sindirim sistemi için faydalı besinler arasında gösterilir.

KARAAĞAÇ ÇAYI:
Karaağaç çayı da yine mideyi yatıştırma özelliği ile bilinen bir maddedir. Karaağaç çayı yemek borusu ve mide zarı arası ve etrafında ince bir tabak oluşturarak reflü rahatsızlığında ortaya çıkan belirtileri son derece fark edilir şekilde yok eder. Günde 2-3 fincan tüketin.

KUDRET NARI:
Kantoron yağı dışında kudret narı yağı özellikle zeytinyağı ile harmanlandığında son derece yararlı olarak reflüye etki eden bir madde olacaktır. Kudret narı yağını aktarlardan kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Günde sadece 1 tatlı kaşığı bal ve kudret narını karıştırmak, bu karışıma 10 damlaya yakın propolis yağı eklemek ve bu karışımı tüketmek reflü hastalarını en çok rahatlatan önerilerin başında gelmektedir.

ALOE VERA:
İltihaplanmayı azaltan etkisi olan aloe vera bitkisi yemek borusunu rahatlatmak içinde kullanılıyor. Aloe vera bitkisi suyu içebilirsiniz ancak fazla tüketiminin ishale yol açma özelliği olduğunu unutmayın.

LAHANA:
Reflüden en az şekilde etkilenmek için bitkisel proteinler tüketilebilir. Sebze tüketimi reflü tedavisi kapsamında en çok önerilen madde olmaktadır. Özellikle lahana tüketimi, reflü sorunu yaşayan kişilerin çok daha rahat bir şekilde hayatlarını yaşamalarını sağlayabilir.

KAVUN:
Lif içeren meyve ve sebzeler reflüye faydalıdır. Bunların başında da kavun gelmektedir. Mevsiminde kavun tüketimi hem hastalığın tedavisine yardımcı olur, hem de yakalanma riskini azaltır.

ELMA:
Elma reflüye iyi gelen diğer meyvelerden bir tanesidir. Düzenli şekilde elma tüketimi reflüye yakalanma riskini azalttığı gibi, reflü tedavisinde de oldukça etkili olduğu bilinmektedir.