Fıstık şifaya gebe

Kuruyemiş kaselerinin vazgeçilmezi fıstık her derde deva oluyor. Folik asit içeren bu kuruyemişin gebe kalmayı kolaylaştırdığı bildiriliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2015 Güncelleme 08 Ekim 2015, 01:25
Fıstık şifaya gebe

İÇİNDEKİLER

Kurutularak tüketilen ve her mevsimde kolaylıkla bulunabilen fıstık bebek sahibi olmak isteyen kişilere hem gebelik öncesi hem de gebelik sırasında yardımcı oluyor. Folik asit içeren fıstığın bu süreçte etkili olduğunu aktaran uzmanlar, "Fıstık gebelik öncesi veya esnasında fıstık tüketimi, folik asit oranını yüzde 70 artırır. Böylece döllen- meye yardımcı olurken, düşük riskini azaltır" şeklinde konuşuyor. Beslenme programına eklenmesi gerektiğini ancak aşırıya kaçılmasının aşırı kilo alımını destekleyeceğini ifade eden uzmanlar, fıstığın şu faydalarından bahsediyor:
Kolon kanser i: Fıstık, özellikle kadınların kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Haftada en az 2 kaşık fıstık ezmesi yemek, kolon kanserine yakalanma oranını yüzde 27 ila 58 azaltır.
Sinir Hastalıkları: Fıstığın içerdiği polifenolik asitler, kalp sağlığı yanında sinir sağlığı için de faydalıdır. Bunun yanında viral, fungal enfeksiyonları engeller. Fıstık aynı zamanda Alzheimer hastalığına faydası vardır.
Safra taşları: Fıstık veya fıstık ezmesi safra kesesi sağlığına faydalıdır. Haftada sadece 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi, safra kesesinde taş oluşumunu engellediği gibi, safra kesesi sağlığını korur.
Kolester ol: Fıstık kolesterol için faydalıdır. Kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolün yükselmesini sağlar.
Depre syon: Fıstık içerdiği triptafon ile düşük serotin seviyesini yükselterek, depresyona neden olan nedenleri ortadan kaldırmayı sağlar.
Kan şeker i: Fıstığın içerdiği besinler, kan şekeri seviyesinin dengelenmesini sağlar.