Patlamış mısır gençlik sırrı

Genç ve güzel gözükmek için servet harcamanıza gerek yok. Patlamış mısır, yoğurt ve esmer şekerle genç kalmak mümkün...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ekim 2015 Güncelleme 05 Ekim 2015, 00:00
Patlamış mısır gençlik sırrı

İÇİNDEKİLER

Her yaşta genç ve diri gözükmek için düzenli bir hayat ve beslenme programına sahip olmak gerekiyor. Uzmanlar, vücudu genç ve diri tutacak yiyecekleri açıklıyor. İşte o yaşlanma karşıtı yiyecekler...

TAM TAHILLI MAKARNA: Normal makarnadan üç kat fazla antioksidan içeren tam tahıllı makarnalar çok daha sağlıklı. Araştırmalar tam tahıllı gıdalardaki liflerin kolesterolü düşürerek kalp krizi riskini azalttığını ortaya çıkardı.

ORGANİK SÜT: Organik sütte antioksidanlar normal süte kıyasla yüzde 40 daha fazla. Organik sütleri tüketirken aynı zamanda yaşlanmaya karşı da savaş açmış oluyorsunuz.

YUMURTA: Yaşa bağlı göz bozukluğundan koruyan lutein isimli antioksidan, yumurtada ıspanak gibi zengin lutein kaynaklarına oranla vücutta daha hızlı emiliyor.

FASULYE: İçeriğindeki fitokimyasal adı verilen bitki özleri sayesinde serbest radikalleri yok ediyor. Vücudu yaşlanmaya karşı koruyor.

YOĞURT: Günde bir kase yoğurt, vücuda giren diğer antioksidanların işlevini yerine getirmesini sağlıyor ve kalp krizi, kanser ve kronik hastalıklara karşı koruyor.

DOĞAL TATLANDIRICILAR: Yüksek antioksidan oranına sahip bal, esmer şeker ve pekmez hastalıklara karşı korur.