5 adımda gençleş!

Ciltteki kırışık ve yıpranmalara karşı sağlıklı besinler imdada yetişiyor. Dr. Ata Nejat Ertek, 'Havuç, kayısı ve ıspanak yiyin. Sırt üstü yatmayın' uyarısında bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2015 Güncelleme 02 Ekim 2015, 00:00
5 adımda gençleş!

İÇİNDEKİLER

İlerleyen yaş ile birlikte, ciltte ortaya çıkan kırışıklıklar can sıkıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, cildin genç ve sağlıklı kalmasını sağlayacak püf noktaları sıralıyor...

OLUMLU PSİKOLOJİ: Stresli zamanlarda, böbreküstü bezleri bağışıklık sistemini zayıflatan kortizol hormonu salgılamaya başlar. Bu nedenle cilt sağlığı için stresten uzak durun.

YÜZ ÜSTÜ UYUMAYIN: Pek çok kişi dikkat etmez ama yüz üstü yüzde ve dekolte bölgesinde belirgin kırışıklıklara yol açar. Bu nedenle sırt üstü uyumaya özen gösterin.

BOL BOL HAVUÇ TÜKETİN: A vitamini, kırışıklıkları önleyip enfeksiyona karşı direnerek cildimizin dinçliğini korur. Havuç ve kayısı A vitamini yönünden zengindir.

ASİTLİ İÇECEKLERDEN UZAK DURUN: Asitli içecekler vücutta birikim yaparlar bu durumda da yaşlanma hızlanır.
Bu nedenle asitli içeceklerden uzak durulmasında fayda vardır.

SICAK SUYLA YIKANMAYIN: Çok sıcak su ile yıkanmak ayaktaki damarlar için zararlıdır. Sıcak su damarları olumsuz etkilediği için varis oluşumuna neden olabilir.