Stres savar elma çayı

Modern çağın hastalığı stres birçok sorunu beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, strese karşı rahatlamak için elma çayını içmenin faydalı olacağını belirtiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2015 Güncelleme 29 Eylül 2015, 00:00
Stres savar elma çayı

İÇİNDEKİLER

Stresle gelen rahatsızlıklara doğal ürünler çare oluyor. Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, strese karşı dikkat edilmesi gereken günlük püf noktaları şöyle sıralıyor:

Tek tip beslenme, yetersiz karbonhidrat alımı, aşırı yağlı yiyecek tüketimi, alkol ve aşırı kafein alımı; depresif duygu durumunuzu artırabilir. Uzun süre aç kalmak sinirlilik ve tahammülsüzlük gibi sıkıntılar yaratır.

Rahatlamayı sağlayan sıvı içeceklere ağırlık verilebilir. Özellikle bitki çaylarından elma çayı ve melisanın dinlendirici özelliği vardır. Poğaça ve açma gibi katı yağlı yiyecekler yerine kepekli ekmek arası peynir, üzümlü veya cevizli bir ince dilim kek çok daha iyidir.

HAVUÇ GÜCÜ
Stresli dönemlerinizde immün sistemin baskılanması sonucunda enfeksiyon ve hastalıklara yakalanma sıklığı artar. Uzun süreli streslerde artan adrenalin düzeyine bağlı olarak daha fazla C vitamini tüketilmelidir. Bu ise portakal, kivi, biber, brokoli gibi yiyeceklerden alınabilir. Havuç, koyu yeşil yapraklı sebzeler, sarı- turuncu meyvelerde bağışıklık sistemini destekler.