Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz bölgelerinde ve İç Anadolu'nun batısı ile Doğu Anadolu'da kuzeyinde sağanak yağış bekleniyor.

Giriş Tarihi 29 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 29 Eylül 2015, 10:50
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Malatya, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların, Marmara'nın doğusunda kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR
Meteoroloji, rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini de bildirerek, "Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar...) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yaptı.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ilçeleri ile öğleden sonra il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

İSTANBUL: Çok bulutlu, kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (25)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

ANTALYA: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (27)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu.(26)

ERZURUM: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (24)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (31)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Kuzey ve İç Ege ile İzmir ve Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana ve Hatay'ın batı kıyılarının, öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin batı kesimleri ile Sivas, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Malatya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. (