Meteoroloji'den çok önemli uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ce yapılan son değerlendirmelere göre batı kesimlerde sıcaklıklar azalacak. Marmara ve Ege'de ise sağanak yağış bekleniyor.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 28 Eylül 2015, 12:49
Meteoroloji’den çok önemli uyarı!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri ile zamanla kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Göller Yöresi, Toroslar Mevkii ile Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esecek.


KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Marmara bölgesi genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenirken Meteoroloji, sel, su baskını, yıldırım, dolu gibi yaşanabilecek olumsuzluklara dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

KUVVETLİ RÜZGAR
Meteoroloji, rüzgarın bu akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde esmesinin beklendiğine dikkat çekerken, "Yaşanabilecek olumsuzluklara (ağaç devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar...) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yaptı.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Az bulutlu ve açık. (30)

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren Avrupa yakası başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. (25)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)

ADANA: Parçalı ve zamanla kuzey kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Toroslar mevkii sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (32)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu. (31)

SAMSUN: Parçalı bulutlu.(27)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (24)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık. (33)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli, Edirne ve Tekirdağ ile Çanakkale'nin kuzey kesimlerinde, Balıkesir'in kuzey kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde kıyı kesimleri ile öğle saatlerinden sonra kuzey ve İç Ege ile Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:
Parçalı, kıyı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Rize, Artvin ve Trabzon'un doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, kuzey ve doğusu parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.