Mucizevi yağlar hastalıkları kovar!

Kanser, mide rahatsızlıkları ve kolesterol gibi hastalıklarda imdada mucize yağlar yetişiyor. Çörek otu yağı bağışıklığı güçlendirirken, nar çekirdeği yağı kanserli hücreleri durduruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2015 Güncelleme 25 Eylül 2015, 00:00
Mucizevi yağlar hastalıkları kovar!

İÇİNDEKİLER

Uzun ve sağlıklı bir hayatın yolu hiç kuşkusuz doğru-dengeli beslenmeden geçiyor. Bazı besinlerden elde edilen yağlar da, adeta ömre ömür katıyor. Bu yağların bir kısmının kilo vermekte, bağışıklığı güçlendirmekte, selüliti önlemekte yararlı olduğunu söyleyen uzmanlar, vücut geliştirmeci sporcular ile diyet yapan kişilerin yağları listelerinden yüzde 85 kaldırmalarını 'yanlış bir davranış' olarak yorumluyor.

ZAYIFLATIYOR

Fazla kilo problemi yaşayanların korkulu rüyası olan yağların hepsinin zararlı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, "Yağlı balık, yeşil sebze, kabak çekirdeği, ceviz gibi besinleri tüketerek vücudunuzun yağ yakma hızını artırabilirsiniz" şeklinde konuşuyor.
Uzmanlar, sağlığa faydalı yağları ve içeriklerini şöyle sıralıyor:

ÇÖREK OTU
Çörek otu yağı Omega-3, A, E, C, B1, B2, B6 vitaminleri içeriyor. Doğal bağışıklık güçlendirici, şeker düşürücü, insülin direncini kırıcı, tümörlerin büyümesini engelleyici özellikleri bulunuyor. Mideyi alkolün olumsuz etkilerine karşı koruyan bu yağ, polen, toz alerjisi ve deri hastalıklarına karşı da tedavi edici özellik taşıyor.

RUŞEYM

Kolesterolü yüksek olanlara ruşeym yağı öneriliyor. İçerdiği vitamin ve minerallerle bu yağ tam bir doğal antioksidan ve E vitamini deposu sayılıyor. Özellikle hasarlı ciltler, güneş yanıkları, lekeleri gidermede, cildi beslemede, canlandırmada yardımcı olur. Sedef hastalığı ve egzamaların tedavisine, bağırsak florasının ve mikrobiyal dengenin korunmasına yardımcıdır.
Kolestrolü düşürmede, kalp-damar sağlığını korumada, vücut savunma sistemini güçlendirmede, çocuklarda fizyolojik gelişmeyi desteklemede kullanılır.

NAR ÇEKİRDEĞİ
Nar çekirdeğinden, son zamanlarda bilimsel çalışmalarda sıkça söz edilmektedir.
İçeriğinde Punicic Asit'in yanı sıra yüzde 0,6 oranında antioksidan özellikteki Polifenoller, yüksek oranda E vitamini bulunur. Nar çekirdeği yağı üç çift bağ içeren konjuge yağ asitlerini (CLA) yapısında bulunduran ender bitkisel kökenli yağlardandır. Bu özelliğinin lösemi ve meme kanserinde kanserli hücrelerin yok edilmesine yardımcı olduğuna dair bulgular vardır. İki haftalık kullanımda yüksek tansiyonu da düşürdüğü gözlenmiştir. Yüksek östrojen içerdiğinden hamilelerde ilk üç ay kullanılması önerilmez.

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI
Göz çevresi kırışıklıklarında kayısı çekirdeği yağı haricen kullanılarak hafifletilmeye çalışılır. Oysa bu yağ içildiği zaman da birçok rahatsızlığa iyi gelir. Kayısı çekirdeği yağı; toplam yüzde 95 doymamış yağ asidi ve ideal oleik ve linoleik asit oranı ile serum kolesterol düzeyini düşürebilme, gaz giderici (laktasif) ve Antidizanterik (ekspekteron) özelliği ile fonksiyonel gıdalardandır. Kayısının potasyumca ve A vitamininin öz maddesi karotence zengin olması, yağına da insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırır. Hipoalerjik olması nedeniyle de hassas bölgelerde ve göz etrafında da kullanılabilir. Kayısı çekirdeği yağını günde sadece 1 tatlı kaşığı içmek yeterlidir.