Brokoli sarımsak ömrü uzat!

İnsan DNA 'sını doğrudan etkileyen ve olumlu yönde geliştiren sebzeler yaşam süresini uzatıyor. Uzmanlar, 7 mucize besini ve faydalarını sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2015 Güncelleme 24 Eylül 2015, 00:00
Brokoli sarımsak ömrü uzat!

İÇİNDEKİLER

Kaliteli, uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek için yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmek gerekiyor. Uzun bir ömrün sırrının bu 7 mucize besinde olduğunu ifade eden uzmanlar, önemli altın kuralları ve bu besinleri sıralıyor...

DAMAR SERTLEŞMESİNE ISPANAK
Yeşil yapraklı sebzeler, damar sertleşmesini engellerken ve kalp hastalıklarıyla bağlantılı inflamasyonu azaltan doğal bileşik olan fitokimyasalları içerir. Yeşil yapraklılar vitamin, mineral, antioksidan ve fitokimyasalların etkisini arttıracak kombinasyonlar yapıyor. Hücrelerin toksinlerden arınmasına, DNA'nın serbest radikaller tarafından zarar görmesini engelliyor. Böylece kanser hücrelerinin çoğalmasını ve oluşmasını önlüyor.

ALZHEİMER'DA YEŞİLİN GÜCÜ
Yeşil yapraklı bitkiler ayrıca vücut tarafından nitrit oksite çevrilen doğal nitrat kaynağıdır. Nitrit oksit insan metabolizması için vazgeçilmezdir. Marul, gaz kan basıncını düşüren nitrit oksit, kan akışını destekler. Yeşil yapraklı bitkiler mental berraklığı arttırmakta, depresyonu önlemekte ve Alzheimer gibi hastalıkların riskini azaltmaktadır.

KALP SAĞLIĞINA PAZI
Bu bitki en bilindik iki antioksidan için kaynaktır: Syringic asit ve kaempferol. Önce karbonhidratları basit şekere dönüştüren enzimi inhibe ederek kan şekerini düzenlemede yardımcıdır. Kansere sebep olan toksinlerden diğer hücreleri korur, inflamasyonu azaltır. Kalp hastalığı, diyabet ve diğer kronik hastalıkların riskini azaltır.

GENÇLEŞTİREN BESİN SARIMSAK
Sarımsak; 33 çeşit kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit, flavonoidler, çinko, magnezyum, kalsiyum, A vitamini, B ve C vitaminleri içermektedir. Son yapılan çalışmalarda sarımsağın genlerimizi etkilediği bulunmuştur. Bu özelliği ile epigenetik bir besin olan sarımsak DNA diziliminde hücre yıkımını önleyerek yaşlanmayı geciktirmektedir. Doğal hayatta yaşanan stres, üzüntü, hareketsizlik hücre yıkımını arttırmaktadır. Tüketilen sarımsakla bu yıkım azalmaktadır.

KOLESTROLE KARALAHANA

Karalahana kolesterolün düşmesine ve kanserden korumaya yardımcı olur. Karalahana ayrıca vücudun toksinlerden korunma sistemini de besleyici fitokimyasalları içerir.

KAN HÜCRELERİNE ÇİN LAHANASI
Kas yapımında ve kan basıncının düşük kalmasında yardımcı potasyum açısından zengin olan Çin lahanası beyaz kan hücrelerinin aktivitesini arttırarak vücut bağışıklık sistemini güçlendirir. Toksin atımına yardımcı A vitamini açısından da zengindir.