Yulaf: Kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Aynı zamanda enerji seviyesini yükselten B vitaminleri içerir. Magnezyum, yediğimiz gıdaları enerjiye çevirmek konusunda bir görev üstlenir.
Kabuklu kuruyemişler: İyi yağların yanında, protein, vitamin ve minerallerle dolu olan sert kabuklu yemişler, enerjiniz azaldığında tüketebileceğiniz ideal atıştırmalıklardır.
Nar suyu: C vitamini deposudur, bu sebeple kış mevsiminde bolca tüketmekte yarar vardır.
Ananas suyu: Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir.
Fasulye ve mercimek: Enerjiyi yavaş bir şekilde açığa çıkarırlar. Yüksek miktarda lif içerir. Bu nedenle daha istikrarlı bir şekilde enerji verir.