Sinüzite kekik ekin!

Ağrılarıyla yaşam kalitesini düşüren sinüzite evde yapılacak doğal tarifler şifa sunuyor. Uzmanlar, sinüzitle mücadelede, 'Dilinizin altına iki damla kekik yağı damlatın' tavsiyesinde bulunuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Eylül 2015 Güncelleme 03 Eylül 2015, 01:09
Sinüzite kekik ekin!

İÇİNDEKİLER

Sarı-yeşil veya kanlı burun akıntısı, göz çevresi ve yanaklarda hissedilen ağrı, baş ağrısı, baştaki basınç hissi ve kötü ağız kokusu ile kendini belli eden sinüzit yaşamı zehir ediyor. Hafif ateş, kuru öksürük ve geniz akıntısına bağlı olarak mide bulantısı ve iştahsızlık gibi bulgularda ortaya çıkabilen bu rahatsızlığa karşı evde yapılacak kolay formüller şifa oluyor. İşte uzmanlardan kolay ve doğal çözümler...
Acı Biber: Acı biber sinüzit tedavisinde diğer etkili yöntemlerden birisidir. Aynı zamadan ağrı kesici rol oynayabilir. Acı bibere bir çay kaşığı bal karıştırıp tüketin.
Sarımsak: Sinüsleri temizlemek ve üst solunum yollarını mukusdan temizleme noktasında sarımsak oldukça etkili rol oynar. Sinüsleri temizlemek için kaynar suya 4-5 sarımsağı ince ince doğrayın ve atın, başınıza yanmayacak şekilde buhara tutun ve soluyun. Sinüs tedavisinde oldukça etkili bir yöntemdir.
Çemen tohumu: Çemen otu tohumu, anti inflamatuar özellikler içerir. Mukozaları temizleyerek sinüslerin boşalmasına yardımcı olabilir. Bunun dışında çemen tohumu mukus oluşumunu azaltır. Bir bardak suya 2 çay kaşığı çemen tohumu ekleyin ve kaynatın. Soğuduktan sonra sorun çözülene kadar için.
Kekik yağı: Kekik yağı, akut sinüzit tedavisinde yardımcı olabilir. Çok güçlü antibakteriyel, antifungal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Sinüzitin altında yatan nedenleri ortadan kaldırmak ve burun boşluklarının iltihabı dindirmek için etkili olabilir. Bunun için günde iki kere dilinizin altına 1-2 damla kekik yağı damlatabilirsiniz.
Elma sirkesi: Bağışıklık sistemini güçlendiren elma sirkesi, aynı zamanda sinüzit tedavisinde de kullanılmaktadır. Bir bardak suya birkaç kaşık elma sirkesi karıştırarak tüketin.