Armut hastalığı unut!

Sağlık saçan meyve-sebzeler hastalıklara karşı kalkan oluyor. Armut'un kanserden kolesterole, nefes darlığından tansiyona kadar bir çok faydası bulunuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 00:26
Armut hastalığı unut!

İÇİNDEKİLER

Lif içeriği yüksek bir meyve olan armut, birçok hastalığa karşı koruma sağlıyor. Kan glukoz seviyelerinin kontrolünden, kilo kaybına hatta kalp hastalık riskinin azaltılmasına kadar yardımcı oluyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, "Armut, hipoalerjenik bir meyvedir, kiraz veya kivi gibi alerjik reaksiyon göstermez bu yüzden bebekler katı besinlere başladıklarında kullanılan ilk meyvelerdendir" diyor. Armutun sağlığa diğer faydalarını ise şöyle sıralıyor...

KANSER:
Yüksek C vitamini ve bakır içeriği ile iyi bir antioksidan özellik gösterir ve serbest radikal hasarına karşı hücreleri korur.

KOLESTEROL:
Yüksek pektin içeriği kolesterol seviyelerinin düşürülmesine yardımcıdır. Pektin suda çözünen bir liftir, sindirim sisteminde yağlı maddelere bağlanıp, atılmasını sağlar.

KABIZLIK:
Armuttaki pektin idrar söktürücüdür. Düzenli armut suyu tüketimi bağırsak hareketlerini düzenleyecektir.

ENERJİ:
Yüksek oranda fruktoz ve glikoz içeriği ile armut suyundan hızlı ve doğal enerji sağlayabilirsiniz.

ATEŞ:
Armut soğutucu etkisi ile ateşi rahatlatıcı etkiye sahiptir.

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ:
Armuttaki antioksidan öğeler bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığının geldiğini hissediyorsanız armut suyu için.

OSTEOPOROZ:

Armutta yüksek oranda bor vardır. Bor vücutta kalsiyumu korur, osteoporozu önler veya geciktirir.

NEFES DARLIĞI:
Yaz sıcaklarında çocuklarda aşırı balgam oluşumu nedeniyle nefes darlığı görülebilir. Balgamı temizlemek için bu dönemde armut suyu içilebilir.

KAN BASINCI:
Antioksidan ve antikanserojen olan glutatyonu içermesi ile yüksek kan basıncını ve inmeyi önlemeye yardımcıdır. Günde 1 armut tüketimi felç olma riskini yüzde 52 oranında azaltır.