6 sinyal yaşam kurtarıyor

Ciddi hastalıklar vücutta kendisini önceden belli edebiliyor. Bacaklardaki ödem kalp yetmezliği, şişkinlik pankreas kanseri, kasıklardaki ağrı ise tümör habercisi olabiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2015 Güncelleme 28 Ağustos 2015, 00:00
6 sinyal yaşam kurtarıyor

İÇİNDEKİLER

Vücutta ortaya çıkan belirtiler ciddi rahatsızlıkların habercisi olabiliyor. Erken teşhis hastalıkların tedavisinde olumlu etki gösteriyor. Uzmanlar yok sayılmaması gereken 6 belirtinin hayati önem taşıdığını söylerken, şu açıklamalarda bulunuyor...

Ayakta uyuşma ve karıncalanma: Sinsi seyreden şeker hastalığının belirtilerindendir. Bacak damarlarında tıkanıklık genellikle ayaklarda karıncalanma ve yürürken ağrılara neden olur. Ayrıca bazı kötü huylu tümörler ve virüs enfeksiyonları bu şikayete neden olur.

Gaz veya şişkinlik: Bu tip problemlerde safra kesesi hastalıkları, kalın barsak tümörleri ve pankreas kanserleri akla gelir.

Kasıklarda ağrı: Sıklıkla gördüğümüz üriner sistem enfeksiyonların genellikle ilk belirtisi kasık bölgesinde ağrıdır. Ayrıca üreme organlarının iltihabi hastalıkları, yumurtalık kistleri, dış gebelik, çikolata kistleri, mesanenin kötü huylu tümörleri önemli hastalıklardan bazılarıdır.

Göğüs ağrısı:
Kalbin koroner damarlarında tıkanıklık ve kapak hastalıkları, reflü, ülser, gastrit, zatürre ve akciğer kanseri gibi hastalıklar göğüs ağrısı yapan hastalıkların başlıcalarıdır.

Baş ağrısı: Günler, haftalar öncesi başlayan ve giderek şiddetlenen ağrılarda beyin tümörü, ayrıca ateşli seyreden enfeksiyon hastalıkları da baş ağrısının nedeni olabilir.

BACAKLARDA ÖDEM
Tek bacakta olduğu zaman lenf akımında bir bozukluk, tıkayıcı bir kitle veya damar hastalıkları düşünülmelidir. Her iki bacakta ödem ise varisler, kalp yetmezliği, lenfatik tıkanıklık, karaciğer ve böbrek hastalıklarında görülebilir.