Kola kısır yapıyor

Küçük-büyük herkesin tükettiği kola kısırlığa yol açıyor. Uzmanlar, bu içeceğin aynı zamanda obeziteye de neden olduğunu söylüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2015 Güncelleme 27 Ağustos 2015, 00:36
Kola kısır yapıyor

İÇİNDEKİLER

Özellikle yaz aylarında çokça tüketilen kolanın erkeklerde kısırlığa neden olduğu bildirildi. Yapılan araştırmalarda günde 1 litreden fazla kola tüketenlerde sperm sayısında ciddi azalma belirlendiğini aktaran Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, "Kola erkekte, testosteron hormon dengesini bozarak, erkeklerde sperm sayısını ve hareketini önemli derecede azaltmaktadır." şeklinde konuşuyor.

OBEZİTEYE DAVETİYE
Kolanın, çok fazla şeker içerdiğinden obeziteye de davetiye çıkardığını ifade eden Doç. Dr. Çoksüer, "Yapılan çalışmalarda obez erkeklerde sperm sayısı normal kilolu erkeklere oranla yüzde 15 daha az olduğu saptanmıştır. Obezite riskinin artışına bağlı olarak da sperm sayısının azalması gebe kalma şansını azaltabilmektedir" diyor.

AYRAN TERCİH EDİN
Serinlemek için kola dışında gazsız meşrubatlara başvurulması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Çoksüer şöyle devam ediyor: "Yazları serinlemek için soğuk bir ayran veya meşrubat size hem aynı ferahlığı yaşatacak hem de sağlığınızı bu denli riske sokmayacaktır."