Patates: Kabuğu yeşile dönmüşse zehirlenmeye yol açabiliyor.
Taze fasulye: Alırken bir tane kırın ve 'çıt' sesini duymaya dikkat edin.
Karnabahar- Brokoli: Karnabahardaki kahverengi lekeler ve brokolinin sararmaya başlamış olması taze olmadığına işaret ediyor.
Balık: Karnına parmağınızı bastırın. Eski formuna dönmüyorsa bayattır.
Süt: Süt ve süt ürünleri 4 santigrat derecenin altında muhafaza edilmeli.
Dondurma: Hazır dondurmalarda paketin dışında buz tanecikleri varsa, bu dondurmanın daha önceden eridiğinin ve bakteriyel üremeye açık hale geldiğinin göstergesi.
Et: Parçalara bölünmüş halde satılan etler, fazla sulu ve kanlı, aşırı yumuşamış, ezilmiş, renk değiştirmişse bu tür ürünleri satın almayın.
Tavuk: Tavuk ürünleri çok kısa sürede bakteri ürettiğinden hastalıklara neden olabiliyor. Bu nedenle ürünü alırken göğsüne bastırdığımızda esnek olup eski şeklini almasına, sulu ve gevşek bir görüntüye sahip olmamasına dikkat edilmeli.