Zayıflığı kurutun!

Obezite kadar aşırı zayıflık da sıkıntıları beraberinde getiriyor. Kısırlıktan kansere kadar birçok zararı olan bu duruma karşı uzmanlar, 'Aşırı zayıflığa karşı bol bol kuru meyve yiyin' diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2015 Güncelleme 24 Ağustos 2015, 00:03
Zayıflığı kurutun!

İÇİNDEKİLER

Dünya obezite ile savaşırken, aşırı zayıflık da can sıkıyor. Birçok kişinin yakındığı aşırı zayıflık hastalıklara kar- şı direnci azaltıyor, sıkıntıları beraberinde getiriyor. Kanserden, kalp sorunlarına hatta kısırlığa yol açan aşırı zayıflığın önlenebileceğini söyleyen uzmanlar, "İştahsızlıktan şikayetçi zayıf bir kişinin kilo alması; fazla kilolu olan birinin kilo vermesine nazaran çok daha zordur" diyor. Sıkıntılara yol açan bu duruma karşı kilo alımını sağlayacak önerilerde bulunuyor...

VİTAMİN DEPOSU...
Yaşamınınızın her alanında kuru meyve bulundurun. Kuru meyvelerin kalori içeriği yüksek olmakla birlikte; posa, vitamin ve mineral içeriği olarak da oldukça zengindir.
Gün içerisinde ara öğünlerden birinde sütlü tatlı tüketmelisiniz. Sütlü tatlılar, protein ve kalsiyum alımınıza katkı sağlarken; aynı zamanda kilo almanız için ihtiyacınız olan enerji için iyi bir destekleyicidir.
Üzerine de ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar ekleyin.
taze sıkılm ış meyve suyu
Kahvaltınızda çay veya kahve yerine taze sıkılmış meyve suyu veya süt tercih edin. Böylece kahvaltı menüsünün enerji içeriğini de yükseltmiş olursunuz.
İdeal kilonuza ulaşmak için sigarayı bırakın. Sigaranın iştahı kapatıcı ve içindeki nikotin maddesinin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.
Günlük kalsiyum ve protein alımını sağlamak için ortalama 3-6 porsiyon süt/yoğurt tüketin. İçerisine bal, reçel ilave edin.
Kilo almak için bol yağlı yemekler tüketmek sanıldığının aksine doğru değildir. Bol tereyağlı besinler tüketmek yerine zeytinyağı gibi sıvı yağlar tercih edin.