Astım atakları ayvayı yedi!

Nefes darlığı, tıkanma, öksürük gibi belirtilerle ortaya çıkan astım ataklarına doğal yöntemler şifa oluyor. Uzmanlar, ayva çayı ve nane tüketiminin hastalığa iyi geldiğini belirtiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2015 Güncelleme 24 Ağustos 2015, 00:03
Astım atakları ayvayı yedi!

İÇİNDEKİLER

Solunum yolunun iltihaplanması sonucu ortaya çıkan astım, genellikle genetik faktörlere bağlı olsa da çevresel etkenlerin sonucunda da ortaya çıkabiliyor. Zatürree, enfeksiyon, alerji gibi hastalıklarının da astım nedeni olabileceğini aktaran uzmanlar, hastalığın seyrinde hijyenin önemli olduğunu belirtiyor. Teşhis ve tedavinin doktor tarafından konulması gerektiğini aktaran uzmanlar, bazı bitkisel yöntemlerinde hastalıkta rahatlatıcı etki göstereceğini ifade ediyor. İşte o tariflerden birkaçı...

AYVA:
1 bardak kaynayan su içine 5 gram ayva yaprağı ilave edin
. 10 dakika kaynatarak süzerek için. Bu çay astım hastalarına iyi gelir. Ayva çayı günde 3-4 bardağa kadar tüketilebilir.

ANDIZ OTU:
Andız otunun kökünden demleyeceğiniz çay, balgamla tıkanmış göğse iyi gelir. Geceleri rahat geçirmek için ise sığırkuyruğu çayı içebilirsiniz. Bu çaya bal katarak da tüketebilirsiniz.
Göğsünüzü yumuşatır ve rahatlatır.

ADAÇAYI:
Astıma iyi gelen diğer bitkiler ise, adaçayı, nane çayı, limon, bal, kekik, papatya ve ısırgan otudur.
Bunların dışında havuç, semizotu, maydanoz, sarımsak, çam fıstığı, soğan, lahana, kereviz yaprağı ve nar da astım hastalarına iyi gelmektedir.

HATMİ ÇİÇEĞİ:
Bir başka bitkisel yöntem ise, kaynamakta olan 1 litre sütün içerisine 10 gr hatmi çiçeği koymaktadır. 5-10 dakika kısık ateşte kaynatılan çay, ılıyınca içilir. Günlük tüketim için bir bardak yeterlidir.

KAHVE VE ÇAY:
Kahve, çay ve kakao da içerdiği kafein ile uyarıcı etki yaptığından bronşları açar. Ancak günde 2-3 bardaktan fazla tüketilmesi önerilmez.

ÖKSÜRÜKOTUÇAYI:
Öksürükotu çayı da hastalığa iyi gelen bir diğer bitkisel yöntemdir. Bitkisel yöntemler özellikle ilaçların yan etkilerinden çekinen hastalar için alternatif bir yöntem olsa da doktora danışılmadan kullanılmaması gerekir.

NANE:
Nane özellikle astım atakları esnasında bronşların açılmasını sağlayabilir.
Nane yapraklarını kaynatarak sabah-akşam içmek nefes açar. Bunun yanında nane yapraklarını kaynatarak solumanız solunum yollarını açar.

SELENYUM ZENGİNİ
Astım nedeniyle iltihaplanan ciğerin tedavisinde selenyum etkili bir mineraldir. Güçlü bir antioksidan olan selenyum aynı zamanda zarar gören akciğer hücreleri nedeniyle artan lipidi düşürebilir. Kahverengi pirinç, ton balığı, kepekli tahıllar, yumurta, tavuk ve kırmızıbiber yüksek oranda selenyum içerir.