Doğal güzellik!

Cilt kuruluğuna avokado, al yanaklar için pancar, sivilceyle mücadelede havuç, kırışıklıklara dut, yaşlanmaya karşı ise ıspanak, brokoli ve kereviz ilaç gibi geliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ağustos 2015 Güncelleme 23 Ağustos 2015, 02:20
Doğal güzellik!

İÇİNDEKİLER

CANLI ve güzel bir cilt için doğru beslenme şart. "Yanlış beslenme ilk etkilerini ciltte gösterir. Ciltte solgunluk, kuruluk ya da lekelerle kendini belli eder. Cilt çabuk yaşlanır" diyen uzmanlar, uzun yıllar sağlıklı bir cilde sahip olmanın doğal yollarını anlattı...

AVOKADO:
Özellikle kış aylarında cilt kuruluğu hemen herkesin ortak derdi. Avokado cilt kuruluğu için birebirdir. İçeriğindeki lutein, glutathion gibi antioksidanlar sayesinde cilde canlılık kazanmasını sağlar. Deriyi kurumaktan korur ve özellikle, duyarlı, kuru, yıpranmış ve yaşlanmış derileri iyileştirir ve güçlendirir.

PANCAR:
Yüzünüzün renksiz ve soluksa öncelikle altında yatan bir sağlık sorunu olup olmadığı konusunda emin olun. Çünkü kansızlık gibi rahatsızlıklar cilde soluk ve renksiz lekeli bir görünüm verir. Eğer altta yatan bir sağlık sorununuz yoksa içeriğindeki bol miktardaki C vitamini sayesinde pancar, yüzdeki kılcal damarların duvarlarını güçlendirir, cildin canlı kalmasına yardımcı olur.

HAVUÇ:
Sivilcelerden şikayetçiyseniz cilt tedavisinin yanı sıra beslenmenize de önem göstermelisiniz. Bol miktarda A vitamini içeren havuç, çok iyi bir sivilce ilacıdır. Havuç aynı zamanda sağlıklı cilt, saç, tırnak için gereken fosforu içerir.

ELMA:
Cildi destekleyen E vitamini ve folik asit içeren elma, cildin berraklaşmasını sağlar.

BALIK:
Somon, ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklarda bulunan temel yağ asitleri ciltteki kızarıklığı önleyip bağışıklık fonksiyonunu destekleyerek cilt sağlığında önemli rol oynarlar. Haftada üç kez yağlı balık yemek, kuruluğu ve kızarıklığı azaltarak cildinizin temiz kalmasını sağlar.

ISPANAK:

Ispanak, brokoli ve kereviz gibi sebzeler, yüksek oranda antioksidanlar ile (yaşlanmayı geciktiren ve çevre kirliliğinin etkisini azaltan vitaminler) cildin esnek kalmasını sağlayan C vitamini, yaraların iyileşmesine yardımcı olan A vitamini ve hücrelerin oksijeni kullanmasını sağlayan E vitamini içerir.

KAVUN:
Cildinizin rengi donuksa, günde birkaç dilim kavun yemek iyi gelecektir.
Ayrıca dirsek bölgesindeki deri sertleşme ve kurumaları için de faydalıdır. Ciltteki pullanmayı önler.

AYNISAFA:
Aynısafa çiçeği cilt hücrelerinin gelişimini arttırır. Güneşten etkilenmiş cildi yumuşatır ve mikrop kapmaya karşı korur.

MAYDANOZ:
İçerdiği antioksidan ve C vitamini içeriğinin etkisiyle cildin genç kalmasını sağlar. Maydanoz aynı zamanda cildin sıkı olmasını sağlar.

CİLT SAĞLIĞINDA BUNLARA DİKKAT!
Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmayın.
Günde en az 8-10 bardak su için.
Sigaradan ve sigara içilen ortamdan uzak durun.
Alkol ve kafein tüketmekten kaçının.
Hayatınızdaki stres faktörleri ile mücadele etmeyi ve rahatlamayı öğrenin.
Düzenli egzersiz yapın.
Demir yönünden zengin besinler tüketmeye özen gösterin.
Vitamin ve mineral yönünden dengeli ve yeterli beslenin.
Kesinlikle güne kahvaltı yapmadan başlamayın.
Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketin.