Ödemin düşmanı 7 gıda

El ve ayaklarda sıkça ortaya çıkan ödemlere karşı besinler imdada koşuyor. Beslenme uzmanı İpek Ertan, ödemlere karşı 7 mucize besin öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2015 Güncelleme 31 Temmuz 2015, 00:14
Ödemin düşmanı 7 gıda

İÇİNDEKİLER

Can sıkan ödemlere karşı ödem söktüren besin ve içecekleri sofradan eksik etmemek gerekiyor. Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Ertan, vücutta ödem söktüren besin ve içecekleri anlatıyor:

1.Ananas:
Ananas içindeki bromelain sayesinde vücuttan su atımını arttırıyor. Ayrıca potasyumdan zengin ananas vücut sıvılarında sodyum-potas- yum dengesinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Böylece ödem oluşmuyor.

2.Maydanoz:
Maydanoz içindeki etken maddeler nedeniyle su atıcı etki yapıyor. Ödemin oluştuğu günlerde salatalarda 1 demet çiğ olarak tüketmeniz veya haşlayıp suyunu içmeniz, ödemin azaltılmasında yardımcı olabiliyor.

3.Kayısıkavun:
Kayısı ve kavun gibi sarı-turuncu renk sebzeler potasyum açısından oldukça zenginler. Vücut sıvılarında sodyum potasyum dengesinin sağlanması için her gün 2 porsiyon meyve tüketin.

4.Turp:
Turp, doğal doğal ödem attırıcı besinler arasında yer alıyor. Sık sık ödem problemi yaşıyorsanız, haftada 1-2 kez tüketmeniz, vücudunuzdan fazla suyun atılmasına yardımcı olabiliyor.

5.Süt- yoğurt:
Süt ve yoğurt vücut sıvılarının mineral dengesini s
ağlamada, dolayısıyla ödemin oluşmasına engel olmada etkili olan kalsiyumdan zenginler.

6.Yulaf:
Yapısında bulunan beta glukan ile bağırsak hareketlerini arttırarak ödemin atılmasına yardım ediyor. Haftada en az 3-4 kez yiyin.

7.Adaçayı:
Adaçayı, içerisinde bulunan ödem söktürücü maddeler ile su atımına yardımcı oluyor.