Ananas elma sıcakları hiç duyma!

Bunaltıcı sıcak yaz günlerinde hem düşük kalorili hem de ferahal tan içeceklerle serinlemek mümkün. Uzmanlar, yaz günlerine özel ananas, kereviz, karpuz ve eml alı meyve suyu tarifleri veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2015 Güncelleme 28 Temmuz 2015, 00:24
Ananas elma sıcakları hiç duyma!

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı ve rahat bir yaz geçirmek için doğru besin ve karışımları tüketmek gerekiyor. Düşük kalorili ve lezzetli meyve ve sebze suyu karışımlarının klima etkisi yaratacağını aktaran uzmanlar, adeta ilaç niteliğinde olan bu süper karışımları, aynı zamanda enerji veren içecekleri tavsiye ediyor. İşte Cenk Kıral'ın "Juicing ile Gelen Sağlık" kitabından yazın serinlemenizi ve enerjik olmanızı sağlayacak 5 içecek tarifi...

Rahatlatan içecek

Malzemeler
1 dilim ananas
1 adet yeşil elma
1 kase nane yaprağı
1 adet salatalık Tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirin. Sıcak yaz günlerinde bu içeceği her saatte serinlemek için tüketebilirsiniz. Nane sinirleri yatıştırıp rahatlık verdiği gibi aynı etkiyi sindirim sistemi ve midede de gösteriyor. Kısacası bu içicek beden sağlığı için önemli rol oynuyor.

Yeşillerin gücü

Malzemeler

1 adet salatalık
4 dal kereviz sapı
2 yaprak marul
1 avuç nane yaprağı
2 lime
1 avuç ebadında ve 1 parmak kalınlığında ananas
1 adet yeşil elma Tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirin.
Özellikle kilo sorunu olanların rahatça tüketebileceği ve faydalanabileceği bir içecek. Hem ferahlatıcı hem de toksinleri vücuttan atma açısından oldukça yararlı. Bu içeceği sabahları tüketebilirsiniz. Böylelikle sabahları güne daha zinde başlayabilirsiniz.

Karpuzlu içecek

Malzemeler
1 dilim karpuz
1 adet yeşil elma
1 adet limon
1.5 cm zencefil
1 adet salatalık Tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirerek, karpuzlu içecek hazırlayabilirsiniz. Karpuzun serinletici etkisinin yanı sıra içinde bulundurduğu A, B, C vitamini, likopen, sodyum ve potasyum sağlık için oldukça faydalıdır. Sabah içeceğiniz bir bardak karpuzlu içecek ile serinleyebilir, aşırı sıcakların vermiş olduğu yorgunluk hissinden kurtulabilirsiniz.

Günaydın içeceği

Malzemeler
1 adet yeşil elma
1 başparmak kadar zencefil
1 adet limon
1 adet salatalık Tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirerek, bu sağlıklı içeceği hazırlayabilirsiniz.
Sabahları bu karışımdan bir bardak içerek, kendinizi enerjik hissedebilir, iş ve okul başarınızı artırabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak elma yerine alternatif olarak havuç da kullanabilirsiniz. Bir başka seçenek de bir demet maydanozla içeceğinizi tatlandırabilmeniz.

Serinleten içecek

Malzemeler
1 küçük soyulmuş pancar
2 armut
1 küçük marul
Yarım limon (soyulmuş) Tüm malzemeyi katı meyve sıkacağından geçirin. Sabahları içeceğiniz bu meyve suyu vücudunuzun arınmasına yardımcı olacak. Eğer kan şekeri yada şeker hastalığı gibi bir probleminiz varsa yeşil sebze sularını tercih etmeniz gerektiğini unutmayın.