14 günde göbek yağlarını bitirin

Bel ve göbek çevresinde toplanan yağlara iki haftada son! Uzmanlar, düz bir karna sahip olmak isteyenlere bitter çikolata ve dut ikilisini tavsiye ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2015 Güncelleme 25 Temmuz 2015, 01:35
14 günde göbek yağlarını bitirin

İÇİNDEKİLER

Obezite hastalığı günden güne artıyor. Hastalıklar kilolar ile birlikte kol geziyor.
David Zinczenko, 14 gün gibi kısa bir sürede göbeği ertiecek beslenme planında uygulamanız gereken 14 madde sunuyor. İşte, 500 kişi üzerinde uygulanmış 2 hafta gibi kısa bir sürede 7 kilo kaybettiren ve ortalama göbek bölgesinden 7.5 santim kadar incelten sıfır göbek diyeti:

Kahvaltıdan önce yürüyüş
Kahvaltı yapmadan yapılan egzersizlerde, beden enerji kaynağı olarak direkt yağ stoğunu kullanıyor. Aynı zamanda bu yürüyüşler kalp ve dolaşım sağlığı için de yararlı.

Kahvaltıda yulaf ezmesi
Sabahları yulaf ezmesi ile taze meyveleri birleştirerek tüketin. Bu kombinasyonla bütirik asit tuzu olarak adlandırılan bir madde üreterek yağlanmaya sebep olan unsurları ortadan kaldırıyor.

Kırmızıları unutma
Beslenmenizde yeşil meyvelerden çok kırmızı renkli meyvelere ağırlık vermeniz gerekiyor. Bu meyvelerde flavonoid adında bir bileşen bulunmaktadır ve bu bileşen yağ depolanmasını tetikleyen genetik yapıyı durdurmaktadır.

Avokado tüket
Nutritioon Journal'da yayımlanan bir çalışmaya göre kalp sağlığına yardımcı yağlar içeren avokado tokluk hissi sağlıyor. Yarım avokado, yenildikten saatler sonra bile yemek yeme ihtiyacını yüzde 40 oranında azaltıyor.

Yumurtanın gücü
Yumurta kaslarınızı güçlendiren protein kaynağı olarak kullanılacak en basit kaynaklardan birisi. Yumurta aynı zamanda kolin adı verilen bir besin içerir. Bu besin karaciğer yağlanmasını engeller.

Bol sıvı...
Her güne başlarken, içme suyunuzun içerisine birkaç dilim limon, portakal ya da greyfurt katmalısınız.
Aynı zamanda gün içerisinde 8 bardak su tüketmiş olmanız gerekiyor.

Protein-lif...
Diyetin her öğününde mutlaka bu üçünü birleştirmeye çalışmalısınız.
Sağlıklı çerezler, tatlandırılmamış kuru meyveler, tohumlar ya da siyah çikolata gibi besinlerden faydalanırken, özellikle yer fıstığını es geçmemelisiniz.

Kısa egzersizler
Yeni Zelanda'da yapılan araştırmalar, hem erkeklerin hem de kadınların öğünlerden önce 10 dakikalık egzersiz yapmalarının oldukça yararlı olduğunu ortaya koyuyor.

Bitter çikolata- dut
Luisiana State Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre çikolatada bulunanlar midemizdeki mikroplarla fermante olduğunda insülin direncine sebep olan genlerin işlevsiz kalmasına ve ödem oluşumunun durmasına neden oluyor. Dut ise bu fermantasyon sürecini hızlandırarak kilo vermeyi tetikliyor.

Yağlara Somon balığı
Metabolizmanızı hızlı tutmak için ve yağlarla savaşmak için doğal somon balığı tüketin.

Lif zengini Yer fıstığı
Yer fıstığı ezmesi doymamış yağ, lif ve metabolizmayı hızlandıran protein barındırır. Genistein de içeren yer fıstığı obeziteyi tetikleyen genlerde yağ depolama eğilimini yok eder.

Salata...
Miktar olarak fazla, kalori açısından düşük seviyedeki yeşilliklerden faydalanmakta yarar var.
O yüzden öğünlerinizde bolca salata tüketmelisiniz.