İpuçlarını yakalıyorsan unutkanlık depresyondan!

Modern çağın yaygın rahatsızlıklarından olan unutkanlık psikolojik ya da nörolojik nedenlere bağlı olabiliyor. Psikolog Subaşı, H'asta ipuçlarını yakalıyorsa, unutkanlık depresyondandır' diyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2015 Güncelleme 23 Temmuz 2015, 00:07
İpuçlarını yakalıyorsan unutkanlık depresyondan!

İÇİNDEKİLER

Alkol, depresyon, uykusuzluk gibi nedenlerin sonucu olarak ortaya çıkan unutkanlık sosyal yaşamı olumsuz etkiliyor. Unutkanlığa hastalık diyebilmek için şikayetlerin sürekli olması ve nörologların değerlendirmesi gerekiyor diyen Medical Park Hastanesi uzmanlarından Psikolog Dr. Burcu Subaşı "Unutkanlığa psikolojik bozukluk diyemeyiz" diyor.

2 NEDENİ VARDIR...
Unutkanlığın daha çok nörolojik ve psikiyatri boyutta olduğunu aktaran Psikolog Dr. Subaşı şöyle devam ediyor: "Nörologların önce hastada organik bir hasar var mı yok mu şeklinde değerlendirme yapması gerekir. Eğer hasta ipuçlarını yakalıyor ve hatırlayabiliyorsa bu unutkanlık depresyona bağlıdır. Fakat ipuçlarından yola çıkıp bir şey hatırlamıyorsa o zaman bellekte sorun var demektir."

TRAVMALAR UNUTKANLIK NEDENİ
Unutkanlığı tetikleyen diğer faktörlerin ise menenjit, yaşlanma, kafa travmaları ve B12 vitamini eksikliği olduğunu belirten Psikolog Dr. Subaşı unutkanlık yaşayan bireylere şu önerilerde bulunuyor: "Unutkanlığı önleyebilmek için yeterince uyumak gece vücudu ve beyni dinlendirmek, alkol tüketmemek, stresten uzak durmak gerekiyor. Ayrıca yemek ve uyku düzeni de önemli rol oynuyor."