Kayısı şeftali bronzluğun doğal hali

Saatlerce güneş altında bronzlaşma devri bitti! Diyetisyen Emre Uzun, hem kısa sürede bronzluk sağlayacak, hem de kanser riskini azaltacak muhteşem besinleri sıralıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2015 Güncelleme 08 Temmuz 2015, 00:00
Kayısı şeftali bronzluğun doğal hali

İÇİNDEKİLER

Yaz sıcak yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde tatil hazırlıkları yavaş yavaş başladı. Diyetisyen Emre Uzun, bronzlaşmak için saatlerce güneş altında yatarak cilt kanseri riskini artırmanın yanılış olduğunu aktararak, kısa sürede bronzluk ve koruma sağlayacak, güneş kremi etkisi gösterecek, besin tavsiyelerinde bulunuyor:

KANSERSAVAR KAYISI
Yüksek antioksidan içeriği ile kansere koruyucu bir meyvedir. Kayısı bronzlaşırken cilt kanseri olma riskini azaltır. Kurusu kabızlığa karşı oldukça etkili bir besindir. Ara öğünlere eklenen kayısı içerisindeki A vitamini ile bronzlaşmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir.

HAVUÇLA KIRIŞIKLIKLARI VEDA
A vitamini ve beta karoten açısından oldukça zengin olan havuç potasyumdan da zengindir. Cilt kanseri ve güneş lekelerinin oluşmasını engellmeye yardımcıdır. Antioksidan oluşu ile kansere karşı koruyucudur.
Bronzlaştırmayı hızlandırmasının yanında yüz ve boyun kırışıklarının giderilmesine yardımcı olacaktır.

KABAKLA DETOKS ETKİSİ
Önemli miktarda A vitamini ve niasin içeren kabak bu içerikleriyle bronzlaşmayı kolaylaştırmaktadır. Bedeni temizlemesi detoks edici etkiye de sahip olduğunu gösterir.

YUMURTA DA BRONZLAŞTIRIR
Anne sütünden sonra en kaliteli proteine sahip olan yumurta bronzlaşmaya yardımcıdır. Bunu özellikle içerdiği tirozinle yapmaktadır.
Yumurtanın sarısı bu içeriği ile bronzlaştırmayı kolaylaştırmaktadır.

KAVUN-KARPUZ...
İçerisindeki A vitamini ile bronzlaşmayı hızlandırmaktadırlar. Bronzlaştırmaya ek olarak hazmı kolaylaştırırlar, vücudu serinletirler. Vücuttan ödemin atılmasına yardımcıdırlar.
Güneşe çıkmadan önce daha ince bir beden için bu besinlerden faydalanılabilir. Detoks edici etkiye sahiptirler.

ŞEFTALİ UYKUSUZLUK GİDERİR

Yüksek oranda A vitamini içermektedir. Bronzlaşmaya yardım eder. Bunlara ek olarak hazmı kolaylaştırır, savunma sistemini güçlendirir, ödemi söktürür, uykusuzluğu giderir ve detoks edici etkiye sahiptir.

HİNDİ ETİ ZAYIFLATIR
Yüksek tirozin içeriği ile bronzlaşmayı hızlandırıcı beyaz ettir. Yaz aylarında tercih edebileceğiniz et olan hindi eti ile bronzlaşmayı kolaylaştırabilirsiniz. Aynı zamanda düşük kalorisi ile kilo vermeye de yardımcı olur.

SİYAH ÜZÜM ÇEKİRDEKLERİ...
Siyah kuru üzümün çekirdekleri bronzlaştırmadan daha önemli bir işleve sahiptir. Çekirdeğinde bulunan oligomerik proantosiyanidinler güneşin zararlı ışınlarına karşı vücudu korumaktadırlar. Bronzlaşmanın yanında cilt kanseri riskini azaltmak için kuru üzümün çekirdekleri bu konuda bizi korumaya yardımcı olacaklardır.

İÇECEK TARİFİ-1
3 adet kayısı
1 adet havuç
2 adet salatalık
1 adet şeftali

İÇECEK TARİFİ-2
1 ay dilim karpuz
1 adet yeşil elma
1/2 demet ıspanak
2 adet domates


İÇECEK TARİFİ-3
1 ay dilim kavun
1 adet kivi
Yarım avokado
1/3 demet maydanoz

İÇECEK TARİFİ-4
3 adet kayısı
Yarım mango
1 serçe parmak kök zencefil
3 adet salatalık