Kimyon yağı nasırın ilacı

Can yakan ve rahatsızlık veren ayak nasırlarına karşı doğal yağlar şifa oluyor. Kimyon yağı ağrı ve sertleşmelere iyi geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2015 Güncelleme 05 Temmuz 2015, 00:00
Kimyon yağı nasırın ilacı

İÇİNDEKİLER

Havaların ısınması ve yazın gelmesi ile birlikte havasız kalan ayakların bakımları gündemimize yerleşen hazırlıkların başında yer alıyor. Özellikle nasırların can yaktığını aktaran Acıbadem Sports Podiatri Uzmanı Merve Çayırlı, ayak bakımında dikkat edilmesi gerekenleri ve nasıra özel önerileri şöyle sıralıyor.

1- Duş aldıktan sonra bir sünger taşı ya da ayak törpüsü yardımı ile sertleşmiş bölgelerin ovarak ölmüş olan ve sertleşmiş dokuları bölgeden uzaklaştırabilirsiniz.

2- Ayağınızı uzun süre suda bırakmayın ve ponza taşını ya da törpüyü ileri geri sürtmeyin. Ayağın uzun süreli suda bırakılması sağlıklı olan dokuların da kabarmasına ve nasır gibi algılanarak bölgeden uzaklaştırılmaya çalışmasına yol açıyor. Bu sırada hızlı bir şekilde ile geri sürtme, cildi tahriş ediyor ve sağlıklı olan dokuya zarar verildiği için uzun vadede daha fazla sertleşmeye neden oluyor.

3- Laktik asit, üre, kimyon yağı, çuhaçiçeği yağı ve shea yağı içeren ürünleri kullanabilirsiniz. Bu ürünler hem nasırlaşmış bölgelerdeki fazlalıkların alınmasına hem de cildin nemlenmesine ve nasırlaşmanın yavaşlamasına olanak tanıyor.

4- ayak biyomekaniğinizi inceletebilirsiniz. Bu inceleme sonrasında yük aktarıcı ve basıyı nasırın oluştuğu bölgeden sağlıklı olan ve sıkıntı yaratmayacak bölgelere transfer edebilecek ortezleri kullanabilirsiniz.