Hipertansiyon sarımsakla son

Şişmanlık, sigara, stres ve kalp sıkıntıları yüksek tansiyonu tetikliyor. Fırlayan tansiyonu indirmek için sarımsak ve limon, ilaçlar kadar iş görüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Temmuz 2015 Güncelleme 03 Temmuz 2015, 00:00
Hipertansiyon sarımsakla son

İÇİNDEKİLER

Yüksek tansiyon, atardamarlardaki büyük kan basıncının 150, küçük kan basıncının ise 90'a eşit ya da daha yüksek olduğu durumlara deniliyor. Tansiyonu uzun süre yüksek olanlarda beyin, böbrek, kalp ve damar hastalıkları daha çok görülüyor. Kalıtım, ruhsal açıdan çabuk etkilenen heyecanlı kişilik, şişmanlık ve kalp ile böbrek hastalıkları, yüksek tansiyona yol açıyor. Tansiyonu yüksek olanların gıdalarına çok dikkat etmesi gerekiyor. Bazı gıdalar tansiyon seviyesinin dengelenmesinde önemli rol oynuyor. İşte tansiyon düşüren besinler...

SARIMSAK: Tansiyonun ilacıdır. Mide kanserlerini önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon ve kolesterol düşürücü etkisi vardır.
ALIÇ: Asabi çarpıntıları giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Damar sertliğine faydalıdır. Kan basıncını düşürür. Kan dolaşımını artırır. Kanda pıhtılaşmayı önler. Kolesterol ve trigliseride iyi gelir.
KEREViZ: Tansiyon düşürür.
KAKULE: Kan pıhtılanmasını önler. Pıhtının da çözünmesine yardımcı olur. Kakulenin içeceğine bir tutam zencefil ve Hindistan cevizi eklenirse faydaları zenginleşir.
TARÇIN: Hem yüksek tansiyonu hem de şeker hastalarının kan basıncını düşürür. İltihaplı hastalıkların tedavisinde kanı temizler. Kan dolaşımını teşvik eder. Kalp ve damar hastalıklarını önler.
ZEYTİN: Yüksek tansiyona iyi gelir. Tansiyonu düşürücü tesirlere sahiptir. Zeytindeki insülin etkili bileşik, şeker hastalıklarına karşı son derece iyidir. FESLEĞEN: Farklı gıdalar ile tüketildiğinde lezzetli bir tat vermekle birlikte kan basıncını düşürür. Strese karşı korur. Kan dolaşımını uyarır. ÇİKOLATA: Koyu ve sütlü çikolatalar, kan damarlarını genişletir. Damar duvarlarındaki baskıyı azaltır.
ŞEKER OTU (STEVİA): Kalori içermez. Kan şekeri seviyesini düzenler. Hipertansiyonu önler.
LAVANTA: Tansiyonu normalleştirir. Yüksek tansiyon için idealdir. Üç aylık bir kullanım sonrasında LDL kolesterol seviyelerini ve zararlarını büyük ölçüde azaltır.
KEKİK: Hipertansiyon ve yüksek tansiyon dengesini sağlıklı tutar. Solunum yolu sistemi için sağlıklıdır. Soğuk algınlığı, öksürük, ateş, balgam gibi sorunları ortadan kaldırabilir. Bunun yanında bronşite iyi gelir, bronşları rahatlatıcı özelliği vardır.