SARIMSAK: Tansiyonun ilacıdır. Mide kanserlerini önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Tansiyon ve kolesterol düşürücü etkisi vardır.
ALIÇ: Asabi çarpıntıları giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Damar sertliğine faydalıdır. Kan basıncını düşürür. Kan dolaşımını artırır. Kanda pıhtılaşmayı önler. Kolesterol ve trigliseride iyi gelir.
KEREViZ: Tansiyon düşürür.
KAKULE: Kan pıhtılanmasını önler. Pıhtının da çözünmesine yardımcı olur. Kakulenin içeceğine bir tutam zencefil ve Hindistan cevizi eklenirse faydaları zenginleşir.
TARÇIN: Hem yüksek tansiyonu hem de şeker hastalarının kan basıncını düşürür. İltihaplı hastalıkların tedavisinde kanı temizler. Kan dolaşımını teşvik eder. Kalp ve damar hastalıklarını önler.
ZEYTİN: Yüksek tansiyona iyi gelir. Tansiyonu düşürücü tesirlere sahiptir. Zeytindeki insülin etkili bileşik, şeker hastalıklarına karşı son derece iyidir. FESLEĞEN: Farklı gıdalar ile tüketildiğinde lezzetli bir tat vermekle birlikte kan basıncını düşürür. Strese karşı korur. Kan dolaşımını uyarır. ÇİKOLATA: Koyu ve sütlü çikolatalar, kan damarlarını genişletir. Damar duvarlarındaki baskıyı azaltır.
ŞEKER OTU (STEVİA): Kalori içermez. Kan şekeri seviyesini düzenler. Hipertansiyonu önler.
LAVANTA: Tansiyonu normalleştirir. Yüksek tansiyon için idealdir. Üç aylık bir kullanım sonrasında LDL kolesterol seviyelerini ve zararlarını büyük ölçüde azaltır.
KEKİK: Hipertansiyon ve yüksek tansiyon dengesini sağlıklı tutar. Solunum yolu sistemi için sağlıklıdır. Soğuk algınlığı, öksürük, ateş, balgam gibi sorunları ortadan kaldırabilir. Bunun yanında bronşite iyi gelir, bronşları rahatlatıcı özelliği vardır.