Tarçın salata hiç açlık duyma

Uzun süre tutulan oruçlar beslenme düzenini değiştirdi. Diyetisyen Uzun, Ramazan'ın 5 süper besinini sıraladı, örnek sahur ve iftar menüleri tarifi verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2015 Güncelleme 26 Haziran 2015, 00:00
Tarçın salata hiç açlık duyma

İÇİNDEKİLER

Gündüzlerin uzamasıyla birlikte Ramazan ayında oruç süresince aç kalınan zamanın artması, bireyin iftarda yeme atakları yaşamasına sebep olabiliyor. Bunun sonucunda da, Ramazan ayı sonrasında kilo artışı yaşanabiliyor. Diyetisyen Emre Uzun, Ramazan'da kilo almadan nasıl beslenmemiz gerektiğini anlatırken, 5 kurtarıcı besinin sırlarını şöyle anlatıyor...

YUMURTA
Anne sütünden sonra en kaliteli proteine sahip olan yumurta tok tutmada en etkili besinlerden biridir. Düşük kalorisi, yüksek protein içeriği, uzun süre tok tutuşu ve oldukça besleyici öğeler barındırması yumurtayı sihirli besine dönüştürmektedir. Sahurlarda 1 adet haşlanmış yumurta veya yumurta ile yapılmış menemen ya da omlet tüketmek tokluk süresini uzatmada faydalı olacaktır.

TAM BUĞDAY EKMEĞİ
Sahurda ekmek tercih etmek daha az kalori ile daha uzun süre tokluk sağlamanıza yardımcı olacaktır. Ekmek karbonhidrat grubundan bir besin olduğu için sindirimi ağızda başlamaktadır. Siz sahurunuzu yaparken tokluk sinyallerini beyine gönderir. Çabuk doymanızı sağlayan esmer ekmek, uzun süre tokluk sağlar.

SÜT/YOĞURT
İçerdiği yüksek protein ile çabuk acıkmanızı engellemektedir. Sahurda süte yer açmak İçerisinde bulunan kalsiyumun yağ yakıcı etkisinden faydalanmanız da cabası olacaktır.

SALATA
Zayıflamak isteyen ve tokluk süresini uzatmak isteyen herkesin sofralarının baş köşesinde yer alan salata sahurda da kurtarıcı rolü üstlenmektedir. Salatalara atılan sirke ve limon ile sindirimin daha da uzamasına neden olarak aç kalmadan oruç tutmanızı sağlar.

TARÇIN
Kan şekerini düzenleyen, metabolizmayı hızlandıran tarçın mucize baharatlar arasındadır. Ramazan ayı süresince tarçını bol miktarda kullanmak aç kaldığımız süre boyunca tokluk süremizi uzatacaktır.