Brokoli ile inci gibi

Dişlerinizin mücevher gibi parlaması için doğal ve kolay yöntemler imdada koşuyor. Limon suyu, elma sirkesi ve brokoli dişleri beyazlatmada önemli rol oynuyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2015 Güncelleme 25 Mayıs 2015, 00:00
Brokoli ile inci gibi

İÇİNDEKİLER

Sararan, leke oluşan ve çürüyen dişler hem sosyal yaşamı hem de vücut sağlığı etkiliyor.
Uzmanlar bembeyaz bir gülüş için besinlerden yardım alınabileceğini aktarıyor. İşte inci gibi dişler için o besinler...

Çilek:
Çileği dişlerinize sürerseniz ya da sadece bir avuç çilek bile yeseniz dişlerinizin üzerinde lekeler oluşmasını engelleyecektir.

Portakal:
Portakal kabuklarının iç tarafı dişleri beyazlatıcı olarak bilinir.
Kuru portakaldan elde edeceğiniz macunu ise diş fırçası yardımıyla dişlerinize uygulayabilirsiniz. Bu işlemi haftada bir-iki kez tekrarlayın.

Limon suyu:
Oldukça asitli olduğu bilinen limon suyu sadece saçlarınızın rengini açmada değil, dişlerinizi beyazlatmada da etkilidir.
Ancak elbette bu tarifi çok sık uygulamamanız gereklidir.

Elma sirkesi:
Karbonatla karıştırılıp dişlere sürüldüğünde elma sirkesi diş macunu görevi görecektir.

Brokoli:
Kansere ve kalp hastalarına karşı antioksidan olma özelliği taşıyan brokoli, diş minenizin üzerine asitlere karşı dayanıklı bir film çekerek dişleriniz için koruma sağlar. Brezilya'da yapılan bir araştırmaya göre soda asidinin diş minenize verdiği zararın önemli bir kısmı brokoli banyosu ile önlenebiliyor.

Susam tohumu:
Yapılan araştırmalara göre, bu tohumlar dişlerinizdeki plakaların azaltılmasına yarayan temizleyici bir fırça görevinde. Ayrıca diş sağlığınız açısından faydalı olan kalsiyum minerallerinin de vücuda alınmasını sağlıyor.