Akciğer temizliği

Egzoz dumanları, içilen sigaralar, mangal partileri akciğerleri fazlasıyla kirletip yoruyor. Uzmanlar detoks etkisi yaratacak tarifler veriyor. Limon, greyfurt, kızılcık suyu akciğerleri temizlemeye yardımcı oluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2015 Güncelleme 16 Mayıs 2015, 01:32
Akciğer temizliği

İÇİNDEKİLER

Çevresel faktörler, sigara alışkanlığı derken akciğerler hastalıklara tamamen açık hale geliyor. Kanser, KOAH, astım gibi ciddi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bunu önlemek için de akciğerleri arındırmak gerekiyor. Uzmanlar 72 saatte detoks etkisi yaratacak tarifleri veriyor...

SÜT YASAK!
Ancak dikkat edilmesi gereken şu noktaya değiniliyor: "Detoks yani arındırma işlemi boyunca süt tüketilmemeli. Çünkü süt vücuttan toksinleri atmayı engeller." 3 gün boyunca yapılacak detoks işleminin etkili olduğunu aktaran uzmanlar tüketilecekleri sıralıyor...
BİTKİ ÇAYI: İlk gün uyku öncesi bir bardak bitki çayı için. Bitkisel çay kabızlığa da neden olacak toksinlerin dışarı atılmasını sağlayacaktır.
LİMONLU SU: Sıcak suda 2 limonu sıkın ve kahvaltıdan önce bu karışımı için.
GREYFURT SUYU: Greyfurt veya ananası sıkarak 300 ml tüketin. Bu meyve suları solunum sistemine çok yararlı doğal antioksidanlar içerir. Arınmayı sağlar.
HAVUÇ SUYU: Kahvaltı ve öğle yemeği arasında 300 ml havuç suyu tüketmek de özellikle sigara gibi dumana maruz bırakılmış ciğerleri temizlemede etkilidir.
KIZILCIK SUYU: Öğle yemeği sırasında tonik görevi gören, potasyum açısından zengin 400 ml kızılcık suyu tüketmek gerekiyor. Bu enfeksiyonlara neden olan akciğerlerinizdeki bakterilere karşı mücadele etmeye yardımcı olur.
OKALİPTÜS BUHARI: Banyo yapmakta vücuttaki toksinlerden kurtulmanın bir başka yoludur. Bu nedenle kendiniz için sıcak bir banyo hazırlayın ve 20 dakika duş alın. Hem rahatlayın hem de yabancı maddeleri vücuttan kovun. Öte yandan okaliptüs yağı ile kaynamış suyun buharını teneffüs etmek ciğerleri temizlemede etkili görev görür.