Adaçayı ıhlamur hastalığı unutturur

Bağışıklık sisteminin güçlü olması hastalıklarla savaşta önemli rol oynuyor. Dr. Aktaş, bağışıklığı güçlendirecek, enerji verecek bitkisel kürleri öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2015 Güncelleme 07 Mayıs 2015, 00:00
Adaçayı ıhlamur hastalığı unutturur

İÇİNDEKİLER

Hastalıkların şifresini çözmek için besinlerin bitkilerin şifalı dünyasına girmek gerekiyor. Şifalı kürlerin kanserden, böbrek hastalıklarına, romatizmadan gribe kadar birçok rahatsızlığa iyi geldiğini aktaran Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Hastalıklarla savaşta doğal tedavi yöntemlerine başvurulmalı. İddia ediyorum asıl zor ve acılı olan ilaçlı yaşamdır" diyor. Yeni çıkardığı 'Bitkisel Kürlerle ilaçsız tedavi' adlı kitabında da yer verdiği gibi Dr. Aktaş bahar aylarında bağışıklığı artıracak, enerji verecek ve detoks etkisi yaratacak şu tarifleri veriyor...

BAĞIŞIKLIĞI DESTEKLEYEN ÇAY
Ihlamur

Adaçayı

HİBİSCUS HAZIRLAMA:

Kaynamakta olan 250 cc su içine bitki karışımından 1 yemek kaşığı koyunuz. 4 dakika kısık ateşte kaynatınız. Ateşi kapatıp ağzı kapalı olarak 5 dakika demlenmeye bırakınız. Süzerek günde 3 bardak içiniz.

ARINMA ÇAYI
Rezene

Anason

ISIRGAN HAZIRLAMA:
2 tatlı kaşığı bitki çayının üzerine 220 cc kaynar su ekleyiniz. Ağzı kapalı olarak 10 dakika boyunca demlenmeye bırakınız, kaynatmayınız. Bahar dönemi boyunca günde 4 bardak içmeniz tavsiye edilir.

ENERJİ ÇAYI
Biberiye

Yaban mersini

YEŞİL ÇAY HAZIRLAMA:

Kaynamakta olan 250 cc su içine bitki karışımından 3 tatlı kaşığı koyunuz. 7 dakika kısık ateşte kaynatınız. Ateşi kapatıp, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenmeye bırakınız. Sabahları kahvaltı ile öğle yemeği arasında süzerek 2 bardak içiniz.