Sağlık için "hashtag"

Sağlık Bakanlığı, "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" için sosyal medya hesaplarından #hadihareketegec kampanyasını başlatıyor.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 06 Mayıs 2015, 16:32
Sağlık için hashtag

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü" etkinlikleri kapsamında, hareketli yaşamın önemine dikkati çekmek amacıyla yarın sosyal medya hesaplarından #hadihareketegec kampanyasını başlatacak.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hareketsiz yaşamın sadece Türkiye'yi değil bütün insanlığı tehdit eden önemli bir sağlık problemi olduğu belirtildi.

Hareketsiz yaşamın kalp-damar hastalıkları, diyabet, bazı kanser türleri, hipertansiyon ve kas-iskelet sistemi hastalıklarının temel nedenleri arasında bulunduğunun aktarıldığı açıklamada, bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun, fiziksel aktiviteyi yaşamın bir parçası haline getirmek olduğu vurgulandı.

#HADIHAREKETEGEC
Sağlık Bakanlığının, "10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü"nde hareketli yaşamın önemine vurgu yapmak amacıyla Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler ve iletişim kampanyaları gerçekleştirileceğinin bildirildiği açıklamada, Bakanlığın sosyal medya hesaplarından 7-11 Mayıs tarihleri arasında #hadihareketegec kampanyasının başlatılacağı duyuruldu.

Kampanya kapsamında, katılımcılardan kamera, fotoğraf makinesi veya cep telefonuyla 15 saniyelik, "Harekete Geç" mesajını içeren video çekerek, @saglikbakanligi hesaplarını etiketleyerek göndermeleri istendi.

Katılımcıların gönderecekleri videoda belirlediği bir isme #hadihareketegec hashtagi ile seslenmelerinin de istendiği kampanya çerçevesinde, en güzel 20 videonun, Sağlık Bakanlığı jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek, ödüllendirileceği, bisiklet ya da Sağlık Bakanlığı Yalova Kaplıcalarında 2 kişilik tatil kazanma şansını yakalayacakları da kaydedildi.

Ayrıca, yurt genelinde il halk sağlığı müdürlüklerinin de 10 Mayıs'ta hareketi teşvik etme amaçlı özgün etkinlikler gerçekleştireceği de bildirildi.