Kendisi küçük faydası büyük

Bin bir derde deva yeşil erik hastalıklara kalkan oluyor. Damarları ve kanı temizleyen bu mucize meyve kalp rahatsızlıklarına geçit vermiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2015 Güncelleme 04 Mayıs 2015, 00:00
Kendisi küçük faydası büyük

İÇİNDEKİLER

Bahar aylarının en sevilen meyveleri arasında yer alan yeşil erik, hem tedavi edici hem de hastalıklardan koruyucu özelliği ile tam bir sağlık deposu. Uzmanlar yeşil eriğin kalp sağlığından, kansere kadar birçok hastalığa kalkan olduğunu aktararak, "Kadınların baş belası menopoz sıkıntılarını gidermekte de birebirdir" diyor. Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen bu mucize meyvenin bedendeki diğer etkileri ise şöyle:

BAĞIRSAK KURTLARINI DÖKMEYE YARAR:
Eriğin bileşenin de bulunan lifler bağırsakların çalışmalarını düzenler. Bağırsak kurtlarının tedavisinde etkin rol üstlenebilmektedir.

ASTIMA İYİ GELİR:
Erik birçok hastalığın nedenli olan serbest radikalleri ortadan kaldırdığı için, kalp, inme, kalp krizi olmak üzere astım, bronşit gibi hastalıklara yakalanmama ve tedavisinde önemli rol oynar.

GÖZ SAĞLIĞI KORUR:
Erik aynı zamanda görme kabiliyetinin korunmasını sağlar. Yaşlılıktan kaynaklanan göz hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

DİYABETE İYİ GELİR:
Erik bol miktarda C vitamini içermektedir. Serbest radikalleri bünyede ortadan kaldırarak kalp damar sağlığını korur.

KANSERİ ÖNLER:
Yapılan birçok çalışma eriğin göğüs, meme ve solunum yolu kanserlerinin oluşmasına engel olduğu tespit edilmiştir.

ERİK KALP DOSTUDUR:
kolesterol, diyabet hastalıklarını engelleme yanında, antioksidan özelliğinden dolayı damarların tıkanmamasını sağlaması, kanı temizlemesi ve birçok diğer özelliğinden dolayı kalp sağlığına inanılmaz faydaları vardır.

SİNDİRİM SİSTEMİ:
Eriğin anlık olarak cevap verdiği diğer problemler ise sindirim sistemi sorunlarıdır. Doğal bir müshil görevi görerek özellikle bağırsakların çalışmasına katkıda bulunabilir.

MAKULA DEJENERASYONU:
Erik ayrıca, makula dejenerasyonu karşı korumaya yardımcı olabilir. Günlük 3 porsiyon erik yemek yaşa bağlı makula dejenerasyonu gelişme riskini azaltabilir. Sabahları aç karınla tüketilmesi etkisini arttırır.

KAN HÜCRELERİNİ YENİLER:
Eriğin bünyede demiri absorbe etme yeteneği vardır. Bu yeteneği sayesinde kırmızı kan hücrelerinin ihtiyaç duyduğu demiri karşılayabilir. Bu da kan dolaşımını sağlar ve kansızlığı engeller.

VÜCUDU TEMİZLER:
Erik bünyede bulunan toksinleri temizler, bunun yanında kabızlığı da önler. Genel anlamda sindirim sistemi için çok etkili bir besin kaynağıdır. Bu özelliğinden dolayı eriğin mükemmel bir temizleyici eleman olduğunu söylemek mümkün.

SAFRA VE KARACİĞERİ DİNLENDİRİR:
Eriğin içerdiği çözünür lifler özellikle safra ve karaciğer sağlığı için önemlidir. Bu özelliği ile safra ve karaciğerin aşırı şekilde çalışarak yorulmasına engel olur.

KASLARIN YORGUNLUĞUNU GİDERİR:

İçerdiği magnezyum sayesinde kas sorunlarını giderebilir, kasların yorgunluğunu alır ve rahatlama sağlar, kramp vakalarını azaltır.

DİĞER FAYDALARI:

İçerdiği folat, hamile kadınlarda fetüs gelişimi için çok önemlidir.

Kilo vermeye yardımcı olur.

Erik suyu özellikle cilt sağlığını korur. Doku sağlığını korur, güneş ışınlarından kaynaklanan zararları giderebilir.

Hasta dokuları onarabilmektedir. Kafa dersine erik suyu uygulandığında kepek sorunlarını da ortadan kaldırabilir.

Böbrek üstü bezi yorgunluğu için iyi bir çözüm olabilir.