Yulaf unuyla kiloları unut!

Havalar ısınmaya başlarken alınan kiloların telaşı başladı. Uzmanlar, 'Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum' diyenlere kakao, yulaf unu ve balığı önerdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2015 Güncelleme 23 Nisan 2015, 00:00
Yulaf unuyla kiloları unut!

İÇİNDEKİLER

Hastalıklarla birlikte ruhsal sıkıntıları beraberinde getiren fazla kilolara karşı savaşta spor ve diyet önemli rol oynuyor. Ancak diyet yapıyorum bir türlü kilo veremiyorum diyorsanız, uzmanlar buna karşı da bazı besinlerin etkili olacağını ifade ediyor. 'Sabah metabolizmayı uyandıracak gıdalar tüketin' diyen uzmanlar, bunun yanı sıra kalori yakımını artıracak besinleri de tavsiye ediyor. İşte o incelmeyi sağlayacak, muhteşem gıdalar...

Yulaf unu: Metabolizmanızı hızlandırmayı düşünüyorsanız, sabahları bir kase yulaf unuyla güne başlayın. Bu yiyecek daha fazla kalori parçalanması için gerekli olan yağda çözünebilir liflerle doludur. Yulaf unu kolesterol seviyesini ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardım edecektir.

Balık: Sadece iyi bir yağsız protein kaynağı olmayan balık aynı zamanda yiyeceğin enerjiye çevrilmesine yardım eden B vitaminiyle doludur. Tavuk gibi diğer etler ideal bir seçenek olsa da Omega-3 bolluğu balığı çok sağlıklı hale getirir. Omega-3 yağ ve karbonhidrat metabolizmasını destekler.

Avokado: Kalori açısından zengin olmasına rağmen avokado iyi bir L-karnitin kaynağıdır. Bu aminoasit yağ metabolizmasında büyük rol oynuyor. Araştırmalar avokadonun kilo kaybına, şeker seviyesini düzenlemeye ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirmeye destek olduğunu gösteriyor. Omega- 3 ve diğer yaşamsal anti-inflamatuar besin maddeleriyle dolu olan avokado uygun miktarda tüketilmeli.

Kakao: Dünyanın en sağlıklı yiyecekleri arasında gösterilen kakao, vitamin ve mineral açısından zengindir. Kakao iştahınızı bastırır, kan sirkülasyonunu artırır ve enzimleri harekete geçirir.

Baharatlar: Acı biberlerin metobolizmayı desteklediği biliniyor. Bunun yanı sıra karabiber, zencefil, zerdeçal, tarçın ve kimyonun da aynı etkiye sahip olduğunu unutmayın. Karabiber, zencefil ve kırmızı biber vücut sıcaklığını artırıyor ve kalori yakımını destekliyor. Kimyon metabolizmanızın verimli bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

Greyfurt: Tatlı ve ekşi olan greyfurt insülin kontrolüne ve kilo vermenize yardım eder. İyi kolesterol seviyesini artırır. Araştırmalara göre, greyfurt yiyen insanların kolesterol seviyesi artıyor ve önemli ölçüde kilo veriyorlar. Yemekten sonra azalan insülin seviyesi vücudun yiyecekleri etkili ve hızlı şekilde işlemesine yardım ediyor. Greyfurt yiyerek daha az yağ depolayabilir ve daha fazla kalori yakabilirsiniz.

Brokoli: C vitamini ve kalsiyum açısından zengin olan brokoli kalorilerinizin etkili ve hızlı yakılmasına yardım eder. Kalsiyum metabolizma hızınızı harekete geçirir.

Az yağlı yoğurt: Metabolizma hızınızı ve kilo vermenizi hızlandıran en mükemmel yiyeceklerden biridir. Protein ve kalsiyumla dolu olan yoğurt, yağsız kas oluşumunu destekler ve iyi bir enerji güçlendiricisidir.