Diş olmadan nakil de yok

HÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serper, "Organ nakli ve kalp kapak ameliyatı olacak hastaların, bağışıklık sistemi baskılanacak kişilerin operasyon ya da tedavi öncesinde mutlaka diş tedavilerinin bitirilmesi gerekir" dedi.

Giriş Tarihi 16 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 16 Nisan 2015, 11:57
Diş olmadan nakil de yok

İÇİNDEKİLER

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Serper, diş çürüklerinin mutlaka dikkate alınması gerektiğini belirtti.

Diş çürüklerinin tedavi edilmediğinde başta enfeksiyon olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğine işaret eden Serper, "özellikle organ nakli ve kalp kapağı ameliyatı olacak hastalar ile bağışıklık sistemi baskılanacak kişilerin operasyon ya da tedavi öncesinde mutlaka diş tedavilerinin bitirilmesi gerektiğini" bildirdi.

Serper, kanser hastalarında diş tedavisine ise hastanın acil operasyona girip girmemesine göre karar verildiğini söyledi.

Diş çürüğüne bağlı bakterinin, böbreğe, kalbe ya da başka bir organa yerleşebildiğini ifade eden Serper, ağızdaki enfeksiyonun yeni hastalıklara neden olabildiğini vurguladı.

Serper, diş çürüğünün en yaygın kronik hastalık olduğunu, bu nedenle acil diş tedavisine gerek kalmaması için koruyucu önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.