Ögrek otu ile babalık yolu

Hemen hemen her yerde yetişen yabani otlar şifa saçıyor. Uzmanal r öğrek otunun kısırlığa ilaç gibi geldiğini, anne-babalık yolunu açtığını belirtiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Nisan 2015 Güncelleme 01 Nisan 2015, 01:12
Ögrek otu ile babalık yolu

İÇİNDEKİLER

Doğal yaşamın şifalı dünyası her sıkıntıya çare oluyor. Uzmanlar yabani otların bile hastalıklara kalkan olduğunu kimisinin kronik rahatsızlıklara kiminin ise hastalıklara neden olan faktörleri ortadan kaldırdığını ifade ediyor. Bitkilerin arasında öğrek otunun ise kısırlığa karşı iyi geldiğini aktaran uzmanlar, bu bitkinin anne-babalık yolunu açtığını aktarıyor. Kadınlarda afrodizyak etki de yaratan bu bitkinin sperm ve yumurtalık sayılarını artırdığını kaydeden uzmanlar, kan basıncı üzerinde olumlu etkileri olduğunu da bildiriyor. Sağlık saçan diğer yabani ot ve sağlığa faydalarını ise şöyle sıralıyor...

ISIRGAN OTU:
Vücudu yabancı maddelerden arındırmaya yardımcı olan ısırgan otu aynı zamanda kanı da temizliyor. Yol kenarlarında ve bahçelerde bulabileceğiniz ısırgan otu maruldan daha fazla C vitamini içeriyor. Saç büyümesini ise destekliyor.

YER FESLEĞENİ:
Kalsiyum zengini bu bitki bitki saha kenarlarında ve yollarda yetişir. Süt ve süt ürünler gibi kemik oluşumunu desteklerken, bu hoş kokulu bitki metabolizmayı da hızlandırıyor, yağ yakımını kolaylaştırıyor. Ancak zehirli olduğundan doktor kontrolünde tüketilmelidir.

YER SARMAŞIĞI:
Keskin kokulu bu yabani ot, iştah bastırıcı maddeler içerir.
Metabolizmayı uyarır. Ağız içi yaralarını da iyileştirir.

CİVANPERÇEMİ:

Güneşli yol kenarlarında, çayırlar ve ormanlarda yetişen bu bitki her derde deva. Soğuk algınlığı ve beraberinde görülen yüksek ateşe karşı etkilidir. Sakinleştirici etki gösterir. Uykusuzluğunuz var ise çare olur.

SİNİROTU:
Doğal antibiyotik olan 'aucubin'i içerisinde barındıran bu bitki her türlü yaranın hızla iyileşmesine yardımcı olur. Mide ve solunum yollarında bulunan hassas mukoza zarını korur.

ABDESTBOZAN OTU:
A ve C vitamini açısından zengin olan bu bitkinin iltihap giderici özelliği vardır. Nemli ve gölge yerlerde yetişen abdestbozan otu baş ağrılarını gidermede etkilidir. Öte yandan burun kanamalarını da durdurur.