Kramplara pençe atın

Atar damar rahatsızlığından dolayı kasların yeteri kadar kanlanmaması kramp oluşumuna neden oluyor. Uzmanlar, kurtpençesi otunun filizleriyle masaj yapılmasını öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2015 Güncelleme 07 Mart 2015, 00:00
Kramplara pençe atın

İÇİNDEKİLER

Kasların, sancılı nöbetler halinde, ağrılı kasılmasına kramp deniyor. Nedenleri arasında, atardamar rahatsızlığından dolayı kasların yeteri kadar kanlanamaması, sporcu kişilerin kaslarının yorgunluk veya yeteri kadar ısınamaması ve bir hastalık ya da aşırı terlemek suretiyle vücutta tuz kaybının oluşması sıralanabiliyor. Uzmanlar, bu bu ağrıların ciddiye alınıp doktora danışılması gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, bitkisel kürler ile kramplardan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyor. İşte o iksirler: n Kurtpençesi bitkisinin filizlerini bir beze sarın. Kramp giren bölgeye sarın.
Kramp, böbrek, üreter, safra taşları gibi tıkanmalarından, bağırsaklardaki hastalık ya da aşırı terleme nedeniyle oluşmuşsa; bir soğuk su dolu bardağın içine bir çay kaşığı tuz katın ve karıştırıldıktan sonra için. n Ayaklara veya bacak kaslarına sürekli ve aralıklarla giren bir kramp durumunda, yeteri kadar limonu sıkın. Tabanlara bu limon suyu ile aşağı ve yukarı olmak üzere masaj yapın. Bu işlemi iki hafta boyunca günde iki kez tekrarlayın.
Bir silme yemek kaşığı kurutulmuş nane 2 bardak su ile birlikte kaynatın. Süzüp sıcak halde aç karnına için.
Bire bir oranında sirke, süzme bal ve sıcak suyu karıştırın. Bir gün arayla için.
Bir silme yemek kaşığı inci çiçeği kaynamış yarım litre su ile haşlayın ve soğuduktan sonra süzün. Günde bir yemek kaşığı için.
Bir çay bardağı suyun içine, bir çay kaşığı ince kıyılmış yüksük otu katın. Demledikten sonra süzün. Üç öğün için.
Kramp giren bölgeye susam yağı ile masaj yapın.
Kronik kramplara, ökse otunun ince kıyılmış yapraklarını ve sapları bir bez yardımıyla söz konusu bölgeye sarın.
Sıcak su buharına tutulan ya da sıcak suya sokularak ıslatılan bir havluyu sıcaklığını kaybetmeden kramp giren bölgeye sarın. Bu işlem havlu soğudukça aralıklarla gerekli olan bölgeye tekrarlayın. Ardından bölgeye yavaş yavaş masaj yapın. Ya da kalınca bir kumaş parçasını ütü ile ısıtıp
masaj yapın.

İYİ GELENLER
Papatya:
Kaynar suyun içine bir miktar papatya atın. Demledikten sonra günde 2 kere için.
Zencefil:
Kaynar suyun içine bir miktar zencefil katın. Demlenmesiyle sıcak halde gün içinde aralıklarla için.
Rezene:
Kayan suyun içine bir miktar rezene otu katın. Demledikten sonra süzün. Gün içinde ve yatmadan önce için.