Romatizmaya dere otlu merhem

Vücudun tüm eklemlerini tutabilen romatizma hastalığında bitkisel kürler şifa dağıtıyor. Mis kokusu ve güzel tadıyla sevilen dereotu ve zeytinyağ karışımı ise bu hastalığa karşı iyi geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2015 Güncelleme 06 Mart 2015, 00:00
Romatizmaya dere otlu merhem

İÇİNDEKİLER

Erkeklere oranla kadınlarda 3 kat daha fazla görülen romatizma hastalığı verdiği ağrı ve rahatsızlıkla can yakıyor. Uzmanlar bu hastalığın şifasının bitkisel ve doğal yaşamda olduğunu belirtiyor. Kırmızı et ve hayvansal yağların bu hastalığı tetiklediğini ifade eden uzmanlar şu doğal karışımları öneriyor...

DEREOTU:
Yarım litre suyun içine bir çay fincanı zeytinyağı, ince kıyılmış bir çay fincanı dere otu katın. Su buharlaşana kadar kaynatın ve sonra söz konusu ağrılı bölgenin üzerine sürülerek sarın.

CİVANPERÇEMİ:
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış civanperçemi katın. Demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzün. Günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer çay fincanı için

TERE OTU:
Aynı oranda tere otu ile yabani pazı yıkanıp, temizlendikten sonra, nemli bir halde mikserden geçirin, bir tülbentin arasına dökerek söz konusu ağrılı bir bölgenin üzerine sarılarak kullanın.

CEVİZ:
Genişçe bir havanın içine 10 çift ceviz içi, bir çay kaşığı karabiber ve kafuruyu pomat haline gelene kadar iyice dövün. Sonra kaynar suyun vermiş olduğu buharla iyice sıcak ve nemli bir ortamın oluşacağı banyoda, söz konusu ağrılı bölgeyi sabunlu ve sıcak sulu masajla yumuşatın. Sonra elde edilen pomatı sürerek kişiyi sıcak bir odaya alın.

REZENE:
Bir litre suyun içine bir avuç ince kıyılmış rezene koyup kaynatılarak elde edilen mayiyi söz konusu ağrılı bölgeye sürün.

KARANFİL:
Aynı oranda ince kıyılmış veya havanda dövülerek ezilmiş karanfil, zencefil, kimyon ve çadır çiçeğinin macun kıvamına gelecek kadar süzme bal katın. İyice karıştırdıktan sonra sabah-akşam birer tatlı kaşığı yutun.

KURU İNCİR:
Bir yemek kaşığı hardal tohumunu havanda dövüp toz haline getirdikten sonra, ince kıyılmış kuru incir ile birlikte karıştırıp söz konusu ağrılı bölgeye sürün ve üzerini sıcak bir bezle sarın.

IHLAMUR:
Bir su bardağı kaynar suyun içine ince kıyılmış birer çay kaşığı ıhlamur ve oğul otu atın. Demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzün. Günde iki kez, sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce birer su bardağı için.

HARDAL:
2 çorba kaşığı kına ile bir çorba kaşığı ev hardalını iyice karıştırın. Sonra az miktarda su ilavesiyle lapa haline getirin. Söz konusu ağrılı bölgenin üzerine sürün.

ADA ÇAYI:
5 litre suyun içine dört avuç ada çayını katıp, 12 saat bekletin. Kaynatıp, süzdükten sonra banyo suyuna ilave edilerek banyo yapın.